KARS Düzenleme Tarihi : 27 Kasım 2020 17:25 Haber Girişi : 27 Kasım 2020 17:28

Kars'ta 2020 Yılında Köylere 7 Milyon Liralık Hizmet Götürüldü

Kars'ta 2020 Yılında Köylere 7 Milyon Liralık Hizmet Götürüldü
Kars Valisi Türker Öksüz'ün başkanlığında KÖYDES toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kars'ta 2020 yılında köylere 7 Milyon liralık yatırım ödeneğinin olduğunu belirterek yapılan çalışmalara değindi.
Kars'ta 2020 Yılında Köylere 7 Milyon Liralık Hizmet Götürüldü

Kars Güncel-Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin esas itibari köylerimizin alt yapı ihtiyaçlarını, sosyal, kültürel nitelikli ihtiyaçlarını gidermeyi amaç edinmiş bir tüzel kişilik olduğunu belirten Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz, muhtarların da yönetime katılmasıyla bölgeye hep birlikte hizmet edilmeye çalışıldığını söyledi.

Kars Valisi/Belediye Başkanı Türker Öksüz, gerek KÖYDES ödenekleri gerekse zaman zaman İl Özel İdaresinin imkânlarıyla şehrin geneline hizmet edilmeye çalışıldığını ve KÖYDES programında 2020 yılı için 7 milyon 328 bin TL ödenek tahsis edildiğini belirterek, bu projelerden 23’ü köylere kilitli parke taşı, 4’ü menfez yapımı olmak üzere toplam 27 adet yol projesinin programda yer aldığını, 23 projeden 22’sinin hayata geçirildiğini, bir işin ise devam ettiğini, köy yollarında yüzde 96’lık, içme suları kapsamında da yüzde 86.66’lık bir gerçekleşme söz konusu olduğunu ifade etti.

Sosyal amaçlı yatırım olarak taziye evlerinin yapıldığını belirten Vali Öksüz, bu kapsamda Hasçiftlik ve Bekler köyleri taziye evi yapımının programa alındığını, Hasçiftlik Köyü taziye evinin tamamlandığını, Bekler Köyü taziye evinin de ihale aşamasında olduğunu söyledi.
Kars Valisi/Belediye Başkanı Türker Öksüz, çeşitli kamu kuruluşlarına gelen ödeneklerle birlikte yapılan işlerin de olduğunu belirten Sayın Valimiz, bu kapsamda da 14 adet işin ihalelerinin yapıldığını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.