YAŞAM Haber Girişi : 02 Ocak 2019 13:40

Kars’ta 2018 Yılı Nasıl Geçti?

Kars’ta 2018 Yılı Nasıl Geçti?
Kars'ta 2018 yılında neler yaşandı? Karsindegerleri.com sizler için derledi.

Kars Güncel- Kars'ta 2018 yılında neler yaşandı? Karsindegerleri.com sizler için derledi. 

Zümran Ömür Sosyal Medyada Fenomen Haline Geldi

Kars Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı Zümran Ömür, 'çalışan, üreten, ayaklarının üstünde duran kadın olmanın öneminden bahsettiği konuşmasının' sosyal medyaya verilmesiyle 1 milyondan fazla izlendi ve adeta fenomen haline geldi.

Zümran Ömür Sosyal Medyada Fenomen Haline Geldi

 

Doğu Ekspresine Yoğun İlgi
Ankara’da başlayan-Kars’ta biten ve yolculara masalsı manzaralar sunan Doğu Ekspresi sayesinde şehrimiz, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Doğu Ekspresine Yoğun İlgi

 

Umut Ali Serbest Bırakıldı
Akyaka’ya bağlı Büyükdurduran köyünde yaşayan 16 yaşındaki çoban Umut Ali Özmen, 24 Temmuzda sınır ihlali gerekçesiyle Ermenistan’da tutuklandı. Yaşanan bu olayın Türk ve Ermeni kamuoyunda gündeme gelmesinin ardında da gerekli işlemler yapılarak serbest bırakıldı.

Umut Ali Serbest Bırakıldı

 

24 Haziran Seçimleri Yaşandı
24 Haziran Genel Seçimleri sonucunda Kars milletvekillerimiz AK Parti’den Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, HDP’den ise Ayhan Bilgen oldu.

24 Haziran Seçimleri Yaşandı

 

Kağızman'da Kaya Resimleri Bulundu
Kağızman’da Türklerin Anadolu’daki izlerini simgeleyen kaya resimleri bulundu. 70 yakın resimde, at tasvirleri, süvari resimleri, av ve tuzak sahneleri, dağ keçileri, geyik, rengeyiği, hayat ağacı vb. motifler yer alıyor.

Kağızman\'da Kaya Resimleri Bulundu

 

Murtaza Karaçanta MHP'den İstifa Etti
MHP yönetimi, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’yı ‘partinin saygınlığına halel getirme’ gerekçesiyle istifaya çağırdı. Partisinde istifa eden Karaçanta ise seçimlere kadar bağımsız olarak görevinin yürüteceğini açıkladı.

Murtaza Karaçanta MHP\'den İstifa Etti

 

Şahvelet Gençler Hayatını Kaybetti
Kars folklörünün duayen ismi Şahvelet Gençler, mesane kanserine yenik düştü ve aramızdan ayrıldı.

Şahvelet Gençler Hayatını Kaybetti

 

Sedanur Güzel'imizi Kaybettik
Kağızman'a 30 kilometre uzaklıktaki 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan-Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Sedanur Güzel, 16 Eylül Pazar günü öğle saatlerinde kayboldu. Küçük Sedanur’umuzun cenazesi, 22 Eylül'de köy yakınlarında üzeri taşlarla örtülü vaziyette bulundu.

Sedanur Güzel\'imizi Kaybettik

 

Kars Valisi Türker Öksüz Oldu
Son çıkan valilik kararnamesi ile birlikte yaklaşık 4 yıl şehrimize görev yapan Vali Rahmi Doğan’ın yerine Türker Öksüz atandı.

Kars Valisi Türker Öksüz Oldu

 

Sedi Emi'yi Kaybettik
Şehrimizin mahalli sanatçılarından; klarnet, mey, zurna duayeni ‘Sedi Emi’ lakaplı Sadrettin Deniz, tedavi gördüğü Ankara’da hayatını kaybetti.

Sedi Emi\'yi Kaybettik

 

Tuğrulhan Erdemir Şampiyon Oldu
Karslı milli boksör Tuğrulhan Erdemir, İspanya’da düzenlenen 18. Akdeniz Oyunlarında dünya ve Avrupa boks şampiyonu oldu.

Tuğrulhan Erdemir Şampiyon Oldu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.