KARS Haber Girişi : 13 Temmuz 2018 03:13

Kars’ta 15 Temmuz'a ait yeni görüntüler ortaya çıktı! İşte Kars’taki direniş

Kars’ta 15 Temmuz'a ait yeni görüntüler ortaya çıktı! İşte Kars’taki direniş
Kars’ta 15 Temmuz'a ait yeni görüntüler ortaya çıktı! İşte Kars’taki şanlı direniş

Kars Güncel- 15 Temmuz 2016 yılında FETÖ Terör Örgütü tarafından Türkiye’de milli iradeye vurulmak istenen ve  tarihin tozlu raflarında 15 Temmuz Fetö Darbe Teşşebbüsü olarak yerini alan hain darbeye ilişkin, o gece Kars'ta kayıt altına yeni görüntüler iki yıl geçmesine rağmen  ortaya çıkmaya devam ediyor.

Kars’ta gerçekleştirilmek istenen ve FET֒cü askerler tarafından kuşatma altına alınarak ele geçirilmesi planlanan Fethiye Camii karşısındaki Kars İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Yerleşkesi önünde Kahraman vatandaşlarımızın ve Evliya Camii imam hatibi Adem Aktaş hocanın darbecilerle mücadelesi vatandaş kameralarına yansıdı.

Vatadaşlar tarafından evlerinin penceresinden 15 Temmuz 2016 FETÖ Darbe teşebbüsü gecesi kaydedilerek Kars Güncel Haber Merkezimize ulaştırılan görüntülerde öncelik olarak Çevik Kuvvet’i ele geçirmek isteyen darbeci askerlerin tankları ve zırhlı araçları görünmeye başlarken, cami hoparlörlerinden Fethiye Camii imamı Adem Aktaş’ın “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet bu vatanda kalacaktır. Allah rızası için bayrakalrımızı alalaım ve sokaklara inelim, korkulacak bir şey yok. Askerde bizim onlarda bizim kardeşlerimiz. Darbeciler geriye çekilmeye başladılar. Vatandaşlarımıza rica ediyorum herkes çoluk çocuğu ile beraber caddelere dökülelim.” Anonsu duyuluyor ve ardından ise sela sesleri yükseliyor.

Zaman ilerledikçe Karslı vatandaşların sayısı git gide artarak FET֒cü askerlerin darbe girişimine Karslı vatandaşlar karşı duruyor. Vatandaşların sayısı geçen her dakika dahada artarken ellerinde Türk Bayrakları olan siviller “Asker Kışlaya” sloganları ve tekbirler ile topyekün direniş sergiliyor. Daha sonra ise ülke genelinde darbe girişiminin püskürtülmesiyle birlikte  darbeci askerlerin tankları ve zırhlı araçlarının geri kışlaya dönüş görüntüleri kaydediliyor.

Haberin Videosu


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.