KARS Düzenleme Tarihi : 29 Aralık 2020 11:53 Haber Girişi : 29 Aralık 2020 11:54

Kars'ta 12 Maddelik Kış Tedbirleri Kararı

Kars'ta 12 Maddelik Kış Tedbirleri Kararı
Kars'ta Vali Türker Öksüz başkanlığında Kış Tedbirleri toplantısı yapıldı.
Kars'ta 12 Maddelik Kış Tedbirleri Kararı

Kars Güncel-Toplantıda Kars'ta kış aylarında vatandaşların gündelik yaşamının etkilememesi için 12 madde kararlaştırıldı.

1) Aşağıda yazılı olan yoğun kar yağışı ve buzlanmanın görüldüğü 6 noktada, kar ve buzla mücadele çalışmalarında dikkat edilecek ve düzenli olarak tuzlama çalışması yapılacaktır.
1. 010-30 K.K. No’lu Arpaçay - Çıldır yolunun Taşbaşı köyü köprü mevkii (Km: 18+000 ile 19+000 arası)
2. 36-07 K.K. No’lu Kars - Aniköy yolunda Yahni Dağı bölgesi (Km: 15+000 ile 20+000 arası)
3. 965-04 K.K. No’lu Kars - Kağızman yolunda Paslı Geçidi bölgesi (Km: 22+000 ile 28+000 arası)
4. Sarıkamış kayak merkezi girişindeki yol (2 km)
5. 36-53 K.K. No’lu Kars - Erzurum eski il yolunun Handere Geçidi bölgesi (Km: 14+000 ile 16+000 arası)
6. 060-06 K.K. No’lu Kars - Akyaka yolunun Duraklı köyü ile Kuyucuk köyü arasında bulunan virajlı bölge (Km: 23+000 ile 27+000 arası)
2) Kar ve buzla mücadele çalışmaları sırasında herhangi bir aracın yolu kapatması halinde, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı ile görüşülerek aracın yoldan çekilmesi istenilecektir.
3) Yolda kar ve tipi olması durumunda, Jandarma ve Emniyet ekipleri aranarak sürücüler, uygun görülen noktalarda bekletilecektir. Uzun süreli bekletilmelerde vatandaşların ihtiyaçları olan yiyecek, içecek vb. hususlar AFAD ve Kızılay tarafından sağlanacaktır.
4) Yatay ve düşey kurplarda, eğimin yüksek olduğu noktalarda ve geçitlerde gerekli tuz ve agrega çalışması yapılarak, yollar buzlanmaya karşı korunacaktır.
5) Yeni açılan Karakurt – Horasan yolu ile ilgili kar ve buzla mücadele ekipleri sürekli bir şekilde hazır bulundurulacaktır. Özellikle güzergah üzerinde bulunan servis yolları sürekli kontrol edilecek ve açık tutulacaktır.
6) Karakurt – Horasan yolundaki viyadükler için buzlanmaya karşı solüsyon ekibi hazır bulundurularak, gerekli görülen zamanlarda solüsyon uygulaması yapılacaktır.
7) Karayolları ekipleri, devlet ve il yollarında kar mücadelesi yaparken, köy ve belediye yollarına ait bağlantılarda kar birikmesi olmayacak şekilde çalışma yapacaktır.
8) Karayollarına ve Belediyeye ait tretuvarların temizliği yapılacaktır.
9) Olağandışı kış şartlarında Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi gerekli koordinasyonu sağlayacaktır. Ayrıca belediye mücavir alanında yürütülecek çalışmalarda takviyeye ihtiyaç duyulması halinde yukarıda zikredilen kurumlar tarafından destek sunulacaktır.
10) Mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde ana arterler üzerinde (özellikle Mihralibey köprüsü giriş ve çıkışları ile GAMP Caddesi) Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ve Kars Belediye Başkanlığı ekipleri tarafından buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapılarak, trafiğin sorunsuz bir şekilde işlemesi sağlanacaktır.
11) 010-01 K.K. No’lu Kars – Digor – Iğdır yolunda Hanlar Geçidi Mevkiinde buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapılacak olup yolun açık tutulması sağlanacaktır.
12) 965-02 K.K. No’lu Kars – Ardahan yolunda Susuz şelalesi mevkiinde yol kenarında biriken karların buzlanmaya neden olmaması için bu kesimde tuzlama çalışması yapılacaktır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.