KARS Haber Girişi : 24 Nisan 2020 00:03

Kars'ta 100. Yılda 23 Nisan Coşkusu

Kars'ta 100. Yılda 23 Nisan Coşkusu
Kars'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kent genelinde coşkuyla kutlandı.
Kars Güncel- Kars'ta akşam saatlerinde polis ekipleri ve vatandaşların kent genelinde yüzlerce araçlık konvoyla başladı.

Vatandaşların evlerinin camları ve balkonlarını Türk Bayraklarıyla süsledikleri kent genelinde konvoyun geçtiği caddelerde 23 Nisan coşkusunu ifade eden marşlar çalındı, vatandaşlar balkonlardan alkışlarla ve marşları seslendirerek destek oldu. Yüzlerce aracın yaptığı konvoy daha sonra Cumhuriyet Meyda'nına gelerek buradan ayrıldı.

Ayrıca kent genelinde bazı vatandaşlar evlerine kurdukları özel ses sistemleri ve cadde üzerinde park halindeki araçlarıyla yüksek sesle yayın yaptıkları marşların okunması da 23 Nisan kutlamalarına ayrı bir güzellik kattı. 

Okuyucularımızın cep telefonu kameralarıyla kaydettikleri görüntülerde Yenişehir Mahallesi Atakent Sitesi H Blok sakinleri araçlarda açtıkları marşlar ve yakılan meşalelerle diğer apartman sakinlerininde eşlik ettiği görüntüler ile Örnek Mahallesi'nde İzmir Marşı'nı evine kurduğu ses yayın cihazıyla diğer vatandaşlara da dinletilmesini içeren görüntüler Kars'ta ki 23 Nisan coşkusunu özetler gibi oldu.

Saatler 21:00'ı gösterdiğinde ise kent genelinde İstiklal Marşı okundu, okunan marşa evlerinin balkonları ve camlarından eşlik etti. Daha sonra yapılan havai fişek gösterisi ile kutlama programı sona erdi.
Kars 23 Nisan Kutlama Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.