KARS Haber Girişi : 01 Mayıs 2018 12:36

Kars'ta 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlaması

Kars'ta 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlaması
Emek ve Dayanışma Platformu'nun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği miting alanına gelen çeşitli işçi sendikası üyeleri halaylar eşliğinde 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı.
Kars Güncel-Kars'ta 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamaları Kazımpaşa Caddesi üzerinde bulunan Aslan Heykeli önünde bir araya geldi. Topluluk davul zurna eşliğinde Faikbey Caddesi üzerinden yürüyerek GAMP Caddesi istikametinden Cumhuriyet Meydanına gelerek kutlamaların yapılacağı alanda buluştu.
Güvenlik tedbirleri Kars İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan üst araması sonrasında vatandaşlar kutlama alanına alındı. Polis ekipleri tarafından kutlama alanına Eğitim Sen Kars Şubesi tarafından sokulmak istenen pankart siyasi içerikli olduğu iddiası ile içeriye alınmadı.
Eğitim Sen Kars Şubesi Başkanı Çetin Koçyiğit burada yaptığı konuşmada, "Bizler; Düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını, Halkların eşit, özgür, bağımsız, demokratik bir Türkiye'de bir arada yaşamasını, Haklarımızın ve özgürlüklerimizin güvence altına alınmasını, Toplu Sözleşmeli, Grevli Sendikal Hak ve Özgürlüklerimizi Kullanmak İstiyoruz!" dedi.
Cumhuriyet Meydanında bir araya gelerek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yapılan etkinliklerin tamamlanmasının ardından vatandaşların meydandan ayrılması ile son buldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.