KARS Haber Girişi : 19 Eylül 2017 11:44

Kars Protokolünün Gaziler Günü Mesajı

Kars Protokolünün Gaziler Günü Mesajı
Kars'ta 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınlanan mesajlar şu şekilde.

Kars Güncel- Kars'ta 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınlanan mesajlar şu şekilde.

Bakan Arslan`ın Gaziler Günü mesajı.

Bugün, üzerinde özgürce yaşadığımız bu kutsal topraklar, maddi bedeller ödenerek değil, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde vatanlaşmıştır. 

Bu bakımdan, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu mukaddes toprakları ilelebet muhafaza etmek, ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak, medeniyetimizi daha da ileri seviyelere yükseltmek, şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak da hepimiz için milli bir vazife olmalıdır.

İnanıyorum ki tarihimizde olduğu gibi birlik ve beraberliğimizden asla taviz vermeyecek, gazi ve şehitlerimizin emaneti olan cumhuriyetimizi ve demokrasimizi elbirliğiyle daha da güçlendireceğiz.

Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü'nü kutluyor, tüm gazilerimize şükranlarımı, minnet duygularımı sunuyorum.


AK Parti Kars Milletvekili Selehattin Beyribey'in Gaziler Günü mesajı.

19 Eylül 1921 Tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal ATATÜRK'e Mareşal Rütbesi ile Gazilik unvanının verildiği günün yıldönümünü Gaziler Günü olarak kutlamaktayız. Aziz Milletimizin kahraman evlatları vatanını ve bağımsızlığını korumak uğrunda tarih boyunca kanını dökmüş canını vermiştir. Bu milletin çocukları tarihte olduğu gibi bugünde vatanı için canını esirgemeden vermekte, şehitlik ve gazilik şerefiyle vatanını gelecek nesillere emanet etmektedir.

Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzur ve güvenliğini her şeyin üstünde tutarak mücadele edip Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtan şehitlerimiz ve gazilerimizin kahramanlıkları hiçbir zaman unutulmayacaktır. Şehitlik ve gazilik Türk Milleti için ulaşılabilecek en yüce makamdır. Bu topraklar nasıl bizlere onlardan emanet kaldı ise, onlar ve aileleri de milletimize en değerli emanettir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Eylül Gaziler Günü'nde başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımı sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.

Kars Valisi Rahmi Doğan'ın Gaziler Günü Mesajı

Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazi" unvanının verildiği günü "Gaziler Günü" olarak kutlamaktayız.
 
Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.
 
Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları sayesinde millet olarak varlığımızı sürdürürken, yine onların sayesinde bu topraklarda huzur içinde yaşamakta ve geleceğe güvenle bakmaktayız. Onlardan aldığımız güç ve ilhamla büyük ve güçlü Türkiye hedefine emin adımlarla ilerliyoruz. 
 
Şu husus iyi bilinmelidir ki; milletimizin bekası için çocuklarımızı, şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir bilinçte yetiştirmeliyiz. Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Sakarya'da, Dumlupınar'da yaşanan destanları ve ardındaki ruhu iyi anlatmalı, aziz vatanımızın kıymetini öğretmeliyiz. Çünkü; milletin ve vatanın bekası, şehitlik ve gazilik bilincinin diri tutulmasıyla mümkündür.
 
Devletimiz; şehit ve gazilerimize sunulabilecek her türlü hak ve imkanın onların fedakarlıklarının karşılığı olamayacağının bilinciyle; gazilerimizin saygınlıklarına yakışır imkân ve şartlara kavuşturulması, aziz şehitlerimizin emaneti olan yakınlarının sorunlarının çözümü için yoğun gayret göstermektedir. Bu bağlamda; devletimizce özelliklerle son dönemde yapılan düzenlemelerle gazilerimiz ve şehit ailelerimize çeşitli haklar ve ayrıcalıklar tanınmıştır. 
 
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milli mücadelede,  terörle mücadelede ve hain darbe girişiminde hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın Gaziler Günü Mesajı

Başkan Karaçanta, yayımladığı mesajında; "Türk Milletinin Atatürk'e şükran ve minnetinin ifadesi olan 19 Eylül 1921 tarihi, aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz saygının da açık göstergesidir. Gazilik; Türk Vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Gazilerimiz ise bu destanı yazan onurlu kahramanlardır. Şehitlik ve gazilik, milletimiz için onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir. Kurtuluş Savaşı'nın da zaferle neticelenmesinin temelinde bu fedakarlık, bu inanç vardır. Her geçen gün daha da güçlenen, milletçe geleceğe güvenle ve umutla bakmamızı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti de aynı ruh ve şuurla kazanılan o büyük zaferin, o sağlam temellerin üstünde yükselmiştir" dedi.
Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi Türk Milleti olarak her zaman sevgi ve saygıyla anmaktayız. Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimiz ve şehitlik mertebesine ulaşmış olan tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teşekkür; onların bizlere emaneti olan bu cennet vatanı korumak, milli birlik ve beraberliğimize taviz vermeden sahip çıkmak ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlemektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazi ve malüllerimizi de sevgi ve saygıyla selamlıyorum."



AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın'ın Gaziler Günü Mesajı
Ak Parti Kars İl Başkanı Adem ÇALKIN 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
İl Başkanı Çalkın, mesajında; "Ülkemizin her karış toprağına terlerini ve kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı olan, Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Aziz milletimizin Atatürk'e şükran ve minnetinin ifadesi olarak 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihi "Gaziler Günü" olarak kabul edilmiştir. Bu tarih, aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesidir.
Şehitlik ve Gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesidir. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Bu cennet vatan uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan Gazilerimiz, cesaretin ve fedakârlığın sembolleri, ülkemizin medarı iftiharıdır.
Tarih boyunca ülkemizin bütünlüğüne, bağımsızlığımıza ve birlikte yaşama irademize kast eden düşmanlar karşılarında daima 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışı ile dimdik duran sağlam bir milli iradeyi bulmuşlardır. Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız ve hür olarak yaşamamızı bu iradeye borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Gaza ruhu dün olduğu gibi bugün de milletimizin bilincinde yaşamaya devam etmektedir. 15 Temmuz'da milletimizi esaret altına almak ve ülkemizi vesayet altına sokmak isteyen şer güçler ve maşaları, karşılarında her bir ferdi vatan ve millet için canını silahlara, bombalara ve uçaklara siper eden bir milleti bulmuşlardır. Bu millet 15 Temmuz'da meydanlardaki cansiperane mücadelesiyle 'Gazi Millet' unvanını taşımayı hak ettiğini bir kez daha tüm dünyaya ispat etmiştir.
Bu gün vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere mukaddes değerlerimizin muhafazası ve terörle mücadelede hayatlarını tereddütsüz tehlikeye atan gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyor, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan tüm gazilerimizin Gaziler Günü'nü tebrik ediyor, kendilerine sağlıklı ve mutlu ömürler diliyorum" 


 




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.