YAŞAM Düzenleme Tarihi : 26 Kasım 2020 18:31 Haber Girişi : 26 Kasım 2020 18:36

Kars Peynir Rotası Projesi Toplantısı

Kars Peynir Rotası Projesi Toplantısı
Kars Peyniri Rotası projesi toplantısı gerçekleştirildi.
Kars Peynir Rotası Projesi Toplantısı

Kars Güncel- Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz'ün başkanlığında; UNDP ve Anadolu Efes tarafından desteklenen, Atatürk Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Kars Ticaret ve Sanayi Odası, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneğinin birlikte yürüttüğü “Kars Peynir Rotası” Projesi Teknik İstişare toplantısı yapıldı.

Proje destekçilerinden Anadolu Efes'ten yapılan paylaşımda ise; "Kafkas peynircilik kültürünün “Kars Peynir Rotası” projesiyle yeniden hayat bulması için yola çıkıyoruz. Amacımız, “Kars Peynir Rotası” ile bölgenin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi, unutulmuş yerel ürünlerin ve üretim tekniklerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması, bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlanması. Bunlarla birlikte, “Gelenekten Geleceğe Yerel Peynir Festivali” düzenlemek ve "Kars Peynir Rotası" üzerine bir kitap yayınlamak da bu rotanın hedefleri arasında." ifadelerine yer verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.