KARS Haber Girişi : 02 Kasım 2016 21:48

Kars Orman İşletme'nin 'Ağaçlara Kafes' Haberi!

Kars Orman İşletme'nin 'Ağaçlara Kafes' Haberi!
Geçtiğimiz günlerde Haberini Yaptığımız "Kars'ta Ekilen Fidanlar Bakın Nasıl Korunuyor" haberini Orman İşletme dün tekrar ajanslara servis ettirdi. Şimdi Biz'de buradan soruyoruz. Bu Neyin Kafası Orman İşletme?
Kars Güncel- Kars Güncel, Orman İşletmenin ısıtıp ısıtıp servis ettiği o haberi noktasına virgülüne dokunmadan siz değerli okuyucularımızla paylaşmak istiyoruz.
İşte O Haber...

***************************

ANİ ÖREN YERİ KARAYOLU KENARINA DİKİLEN FİDANLARA KAFES TELLİ KORUMA --- 2016-11-01 - 10:43 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Yol Kenarı Ağaçlandırma Projesi çerçevesinde Kars Ani Ören Yeri karayolu kenarına dikilen boylu fidanları kafeslerle koruma altına aldı.

Kars'ın, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan tek turizm merkezi konumundaki Ani Ören Yeri ile Kars'ın merkezini bağlayan 40 km'lik karayolu her iki yönde fidanlarla donatılıyor. Yol Kenarı Ağaçlandırma Projesi çerçevesinde yürütülen çalışmalarla bugüne kadar yaklaşık 5 bin adet boylu Sarıçam, Huş, Akçaağaç ve Dişbudak türündeki fidan toprakla buluştu.

KARAYOLUNDA 5 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Ani Ören yerinin Kars için çok önemli bir değer olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise "Bu turizm merkezimizi Kars'a bağlayan karayoluna yaklaşık 10 bin adet boylu fidan dikmeyi planlıyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 5 bin fidanı toprakla buluşturduk. Ancak bölgede yoğun olarak hayvancılık faaliyeti yürütülüyor ve bu fidanlar hayvan baskısına maruz kalabiliyor" diye konuştu.

500 FİDAN KAFES TELLERLE KORUMA ALTINA ALINDI

Hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgelerde fidanlara kafesli koruma yaptıklarını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Bu gün itibarıyla 500 fidanı kafes tellerle koruma altına aldık. Bu çalışmalarımızı hayvancılığın yoğun olduğu alanlarda bundan sonra da devam ettireceğiz" dedi.

KARS'TAN ANİ'YE KADAR YEŞİL BİR KORİDOR OLUŞTURULACAK

Ani Ören Yerine görsel ve rekreasyonel katkıyı sağlamak için var güçleriyle çalışacaklarını belirten Prof. Dr. Eroğlu "Hedefimiz gelen misafirlerin Ani'ye giden 40 km yol boyunca yeşil bir koridor içerisinde seyahat etmelerini sağlamak. Bu çalışmalar ile Kars'tan Ani'ye kadar yeşil bir koridor oluşturulacak" değerlendirmesinde bulundu.

(UA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.