KARS Haber Girişi : 09 Şubat 2019 21:17

Kars Olay Yazdı Lala Mustafa Paşa Çeşmesi Yeniden Aktı

Kars Olay Yazdı Lala Mustafa Paşa Çeşmesi Yeniden Aktı
Kars'ta yaklaşık 400 Bin Tl maliyetle yaptırılan Vali Lala Mustafa Paşa Çeşmesi hizmete açıldığından kısa bir süre sonrası akmamaya başlamıştı.

Kars Güncel-Geçtiğimiz yıl önceki dönem eski Kars Valisi Rahmi Doğan'ın girişimleriyle yaklaşık 400 Bin TL'ye yaptırılan ve kısa bir süre sonra akmamaya başlayan Vali Lala Mustafa Paşa çeşmesini Kars Olay manşetine taşımıştı. Yapılan haberle birlikte yetkililere göreve davet eden Kars Olay gazetesinin haberinin ardından harekete geçilerek Vali Lala Mustafa Paşa çeşmesinin musluklarından yeniden su akmaya başladı. 
Vatandaşlar Osmanlı İmparatorluğunun önemli şahsiyetleri arasında yer alan Lala Mustafa Paşa’nın 1579 yılında ordusu ile Kars’a gelen, Kars’ı yeniden imar edip birçok hizmetin ardından Beylerbeyi Sarayını da yaptıran Kıbrıs fatihi olan Lala Mustafa Paşa isminin verildiği çeşmenin donması dolayısıyla çevre sakinleri şebeke suyu yerine hayrat çeşmelerinden içme suyu ihtiyaçlarının karşıladıklarını belirterek bu sahipsizliğe tepki göstermişlerdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.