SAĞLıK Haber Girişi : 13 Mayıs 2024 13:50

Kars Milletvekili, Hemşirelerin Sorunlarını Meclise Taşıdı

Kars Milletvekili, Hemşirelerin Sorunlarını Meclise Taşıdı

Kars Milletvekili, Hemşirelerin Sorunlarını Meclise Taşıdı

DEM Parti Grup Başkanvekili, Kars Milletvekili, Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu araştırma önergesi ile hemşirelik mesleğinin karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekti.

Koçyiğit Hemşirelik Haftası'nın sadece bir kutlama değil, aynı zamanda hemşirelerin karşılaştığı sorunların ve taleplerin ele alındığı bir platform olması gerektiğini vurguladı. Önergesinde; ‘Hemşirelik mesleğinin yetersiz yasal düzenlemelerden kaynaklanan belirsizliklerle mücadele ettiğini ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini’ dile getirdi. Ayrıca, hemşirelerin gelirlerinin yetersizliği, iş yüklerinin artması ve şiddetle karşılaşma gibi sorunların da altını çizdi.

Hemşirelerin taleplerinin ve çözüm önerilerinin Meclis gündemine taşınması amaçlayan önergede, şu ifadeler yer aldı:

“Her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşirelik Haftası, sadece bir kutlama değil, aynı zamanda hemşirelerin karşılaştığı sorunların ve taleplerin de dile getirildiği ve çözüm yollarının ele alındığı bir zemin olarak görülmelidir. Bu bağlamda, hemşirelik mesleğinin karşı karşıya olduğu belirsizlikler ve sorunlar ele alınarak çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla Anayasa'nın 98. ve İçtüzük'ün 104. ve 105. maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ve teklif ederim.”