KARS Haber Girişi : 13 Temmuz 2017 12:05

Kars KYK ve Anadolu Ajansı'ndan 15 Temmuz Anısına Fotoğraf Sergisi

Kars KYK ve Anadolu Ajansı'ndan 15 Temmuz Anısına Fotoğraf Sergisi
Kars'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kars KYK İl Müdürlüğü'nce 15 Temmuz Darbe Gecesine ait Anadolu Ajansı tarafından çekilen "15 Temmuz" fotoğraf sergisi düzenlendi.
Kars Güncel- Kars'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kars Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü tarafından, Anadolu Ajansı'nın 15 Temmuz Darbe gecesine ait fotoğrafların yer aldığı "15 Temmuz" fotoğraf sergisi düzenlendi.

Kars'ta Demokrasi Meydanı olarak adlandırılan İl Emniyet Müdürlüğü ile AK Parti İl Başkanlığının bulunduğu Faikbey Caddesi üzerindeki alanda düzenlenen sergide önce Ziyaret Defterine ziyaretçi görüşlerinin yazılmasının ardından, sergi açılışını Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kredi Yurtlar Kurumu Kars İl Müdürü Müseyip Arslanbenzer ve Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Hüseyin Yahya Şekerci gerçekleştirirken, fotoğraf sergisine kurum müdürleri, KYK Kars İl Müdürlüğü personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışın ardından Başkan Karaçanta ve beraberindekiler, sergi alanını gezerek, 15 Temmuz Halk Direnişinin sembolü haline gelen ve alanda sergilenen 50 Adet fotoğrafları tek tek inceleyerek, hatıra fotoğrafı çekildiler.
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi hakkında basın mensuplarına yaptığı açıklama; Sergi çok güzel, arkadaşların emeğine, yüreğine sağlık. Bizlere o anı 1 yıl önceyi bu fotoğrafları görünce yine yaşattılar, bu çok önemlidir. Çünkü 15 Temmuz hep yaşanmalı, Biz de diyoruz ki bunu resimlerde de olsa,  anma programlarıyla da olsa unutmayacağız, unutturmayacağız!" şeklinde oldu.

15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'ni düzenleyen Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Müseyip Arslanbenzer ise; ""Bu fotoğraflar o anları bize yeniden yaşattı. Biz de bu duyguyu Kars halkıyla paylaşmak istedik. Bu fotoğrafları çeken, bize ulaştıran Anadolu Ajansına ve Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum." dedi.

Anadolu Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Hüseyin Yahya Şekerci ise sergi hakkında basın mensuplarına yaptığı açıklamada; " 15 Temmuz ile ilgili insanlarımızı zinde tutmak, bu meseleyi gündemde tutmak adına Anadolu Ajansı olarak Türkiye'nin 81 ilinde ve yurt dışında pek çok noktada buna benzer sergiler açtık. Ben bu anlamda böyle bir koordinasyon içerisinde beraber çalışma imkanını bize tanıdıkları için Kars Valiliğine, Kars Belediyesine ve özellikle Kredi Yurtlar Kurumuna ve Müdürüne çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.





















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.