KARS Haber Girişi : 14 Kasım 2016 09:30

Kars Kalesi Böyle Daha Güzel Görünecek

Kars Kalesi Böyle Daha Güzel Görünecek
Burhan Alibeyoğlu tarafından yapım önerisinde bulunulan Kars Kalesi Eteklerindeki çorak alana şehrin hemen hemen her noktasından gözükecek şekilde Atatürk resminin yapılması için izin talebinde bulundu.
Kars Güncel- BURHAN ALİBEYOĞLU: SAYIN VALİMİZ İSTERSE BU ŞAHESER OLUR

Karslı Burhan Alibeyoğlu, "Kars kalesinin hemen altındaki kayalık, kaleyi hem çirkin göstererek çevre ve görsel kirliliği yaptığına inanıyorum. Resimdeki işaretlediğim yere Mustafa Kemal Atatürk'ün uyuyan resminin çok iyi yakışacağına inanıyorum. Uyurken üstüne örttüğü siyah kalpak yerine Alyıldızlı bayrağımızı atamızın üstüne örtersek kaleye muhteşem bir güzellik kazandıracağına inanıyorum." dedi.

"Kaldı ki yapımına devletimizin kasasından tek bir kuruş dahi çıkmayacağını" söyleyen Burhan Alibeyoğlu, Kars Ardahan Iğdır (KAI) Vakfı başkanı, mimarı, heykeltraşı ve tüm masrafını üstlenmiştir. Her ne kadar fikir benden olsa da kimseye maddi bir külfiyet getirmediği gibi kaleye ve Kars'a muhteşem bir eser kazandırmış oluruz." ifadelerine yer verdi.

KHA/Bedir Altunok

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.