YAŞAM Düzenleme Tarihi : 13 Ağustos 2020 18:04 Haber Girişi : 13 Ağustos 2020 18:11

Kars İŞKUR'dan Açıklama

Kars İŞKUR'dan Açıklama
İŞKUR'un Milli Eğitime bağlı okullarda temizlik ve güvenlik görevlerinde yapacağı Toplum Yararına Çalışma Programı başvuruları durduruldu.

Kars Güncel- Kars'ta İŞKUR ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında temizlik ve güvenlik hizmetlerinde 940 kişinin istihdam edileceği çalışma programı başvuruları durduruldu.

Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada;  "Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okulların temizliği ve güvenliği müracatları, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve MEB'in 12 Ağustos tarihinde aldığı karar üzerine MEB'e bağlı okulların açılış tarihleri 21 Eylül 2020'ye ertelenmiştir.

Bu karar bağlı olarak TYÇP başvuruları kurumumuzca geçici süre ile durdurulmuş olup, Sağlık Bakanlığı bilim kurulu ve ilgili birimlerce ilerleyen günlerde alınacak kararlar doğrultusunda yeniden değerlendirme yapılıp kamuoyu ile paylaşılacaktır." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.