Kars'ın Risk Haritası Açıklandı

Kars Güncel- Sağlık Bakanlığı'nın geçtiğimiz hafta yayınladığı 100 bin nufüsa denk gelen vaka oranlarına göre iller 4 gruba ayrıldı.

Kars'ta 15-21 Şubat tarihleri arasında 100 bin nufüsa denk gelen vaka oranı 18,60 ile "Sarı" renkte iller arasında yer alıp, orta riskli il olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında; "Bugün itibariyle Kontrollü Normalleşme" sürecini başlatıyoruz açıklasıyla kısıtlamalr hakkında son kararları açıklamasında bulundu.

Kars İçin Önemli Kısıtlama Kararlarından Bazıları Buna göre  'Orta Riskli' il grubunda yer alan Kars'ta; Haftasonu sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı, akşam 21:00 - sabah 05:00 kısıtlaması devam edecek. Restoran, cafe, lokanta gibi işletmeler sabah 07:00 akşam 19:00 saatleri arasında % 50 kapasite ile faaliyetlerine başlayacak. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kısıtlamalaları sona erecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra gözler Kars Valiliği ve İl Hıfzıssıhha Kurul kararlarının açıklanmasına ve detayların belli olmasına çevrildi.

  • 1 / 1 Kars'ın Risk Haritası Açıklandı 0

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.