KARS Haber Girişi : 28 Mayıs 2019 20:54

Kars'ın Caddeleri Başıboş Köpeklerden Geçilmiyor!

Kars'ın Caddeleri Başıboş Köpeklerden Geçilmiyor!
Kent merkezinde, mahalle aralarında dolaşan başıboş sokak köpekleri Kars halkının korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Kars Güncel-İl merkezi ve mahalle aralarında sürüler halinde gezen ve birçok mahalleyi mesken edinen sokak köpekleri, özellikle havanın karardığı akşam saatleri ile günün ışıdığı saatlerde yoldan geçenleri tedirgin ediyor.

Sokak köpekleri okula giden çocukların da korkulu rüyası oldu. Saldırgan olan sokak köpeklerinden veliler de tedirgin oluyor. Mahalle sakinleri, gece uykuda olan vatandaşları havlayarak rahatsız eden ve toplu halede dolaşan başıboş sokak köpekler nedeniyle ilde huzursuzluk hakim. Yetkililerden konunun takipçisi olmalarını isteyen vatandaşlar, sokak köpeklerinin zaman zaman insanlara ve çocuklara saldırdığını ifade ederlerken, bu sokak köpekleri zorlu şartlarda dışarıda kalmaları da çok zor barınak yapılarak buralarda bunların barınmaları sağlanmalıdır dediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • sokak köpeği 01 Ocak 1970 02:00

    haber yapmak için bizleri kullanmayın!bizim mekanımız doğa ve sokaklar.bizim boynumuza ip bağlayıp oyuncak gibi kullanıyorsunuz kuyruğumuzu kulağımızı kesiyorsunuz yemek artıklarını çöp diye konteynerlere atıyorsunuz günah degilmi bize.bizi de bir sebep dolayısıyla yaradan var..bizler çocuklarınızı sizleri evinizi barkınızı koruyoruz polis köpeği oluyoruz kadavraları buluyoruz oluyoruz.sizler çocuklarınıza bizi sevmek istediğinde aman mikrop kaparsın ısırır diye korkutuyor onlara kin nefreti korkmayı aşılıyorsunuz.elinizde sopalarla taşlarla çocuklarınızı okuldan alıyorsunuz taş fırlatıyorsuunuz durduk yere kafamıza geliyor sizler çocuklarınıza böyle örnek oluyorsunuz onlarda korktukları için bir koku salgılıyorlar ve bu salgı av güdümüzü uyandırıyor..sizler insansınız değilmi o halde insaniyetli olun!

  • Kalben 01 Ocak 1970 02:00

    Barinaklar hasta hayvanlarin tedavileri bitene kadar tutuldugu bakim evleridir.tedavileri biter bitmez alindiklari mekana dogalarina birakilirlar.5199 aayili kanunu inceleyiniz lutfen..

  • Kalben 01 Ocak 1970 02:00

    Ne istiyorsunuz bu sokak hayvanlarindan ? Sokaklar ve doga onlarin yasam alani.onlarla birlikte yasamaya onlarin yasam hakkina saygi duymaya ozen gosterin lutfen..doganin dengesi zaten bozuldu.bortu bocek bitki su kalmadi hayvanlarin nesilleri tukeniyor .cozumu neden barinaklarda goruyorsunuz.barinaga hic gittinizmi acaba 1 kopegin kafasini oksadinizmi besledinizmi.barinagin nasil oldugunu gordunuzmu..rabbimiz kopekleri de her canli gibi insanliga faydasi olmasi adina yaratmisken bunu nasil isteyebiliyorsunuz..bir cocuk kayboluyor kopekler sayesinde bulunuyor eroin sigara kacakciligi yine insanlarda ama o insan denen varliklari yine kopekler buluyor.denizde biri bogulacak oluyor yine onlar kurtariyor..insanlar kayip cenazelerine onlar sayesinde erisiyor..kopekler saldirmaz asla ! Onlari kndinize saldirtmak icin sopayla dolasiyorsunuz tas atiyorsunuz yok yere..saldirmaya yonelten yanlis davranislar sergiliyorsunuz..siz boynuna simsiki kendir ipler baglanmis kopeklerin boyunlarinin kesildigini girdunuzmu kurtardinizmi o ipten ayirdinizmi.Hayir!