EĞITIM Haber Girişi : 15 Ağustos 2017 21:57

Kars İl Müftülüğü 11 Bin Öğrencilik Yaz Kursunu Tamamladı

Kars İl Müftülüğü 11 Bin Öğrencilik Yaz Kursunu Tamamladı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca Kur'an, Siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verildiği Yaz Kur'an Kursları 1100 eğitmen gözetiminde 11 bin öğrencinin katılımıyla tamamlandı.
Kars Güncel-Evliya Camii'nde düzenlenen kapanış programına 1000 çocuk katıldı. Ailelerinde yanlarında olduğu çocuklar camiye akın etti. Cami içinde ve bahçesinde oyunlar oynayıp, Kur'an ve şiir okuyan çocuklar oyunlarıyla da ortama renk kattılar.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, 14 Haziran'da başlayan ve bugün tamamlanan Yaz Kurslarına ilgi görülmeye değerdi. Kars'ta il genelinde 335 yerde kurs açıldı. 1100 öğretici tarafından verilen kurslara il genelinde 11.000 çocuk katıldı.

İl Müftülüğü tarafından organize edilen kurslar camiler başta olmak üzere mevcut Kur'an Kurslarında, ilçelerde ve köylerde verildi. Sınıflı kurslarda ve camilerde ve geniş salonlu yerlerde verilen kurslara katılanların yüzde 90'ı, 7-15 yaş arası çocuklardan, yüzde 10'u da 4-6 yaş grubundan oluştu.

ÇOCUKLUKLARINI YAŞADILAR, HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER
Camilerde verilen kurslar renkli görüntülere sahne oldu. Bir yandan oyun oynayan çocuklar diğer yandan da Kur'an ve dini bilgileri öğrendiler. Kurslarda canı sıkılanlar cami bahçesinde oyunlar oynayarak günlerini gün ettiler. 2 aylık kurs süresince renkli bir yaz tatili geçiren çocukların sevinçleri de yüzlerine yansıdı. Evliya Camii içinde düzenlenen programda sunuculuğu da çocuklar yaptı, tiyaatro ve skiçlerde çocuklar tarafından canlandırıldı. Kur'an-ı Kerim okudular, ilahiler seslendirdiler, şiir okuyup bilgi yarışmalarına katıldılar.

Dolu dolu geçen programda belgelerini alan çocuklar güle oynaya eğitmenlerinin gözetiminde evlerinin olunu tuttular.

İl Müftüsü Mehmet Genç, kursların oldukça verimli geçtiğini söyleyerek eğitmenlere, öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti.

Kursa gelen öğrencilerde memnuniyetlerini dile getirerek Kur'an öğreniyor olmaktan son derece mutlu olduklarını ifade ettiler. 

Kaynak: Kafkas Haber Ajansı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.