ASAYİŞ Haber Girişi : 06 Eylül 2016 10:25

Kars Hayvan pazarında sahte para uyarısı

Kars Hayvan pazarında sahte para uyarısı
Kars'ta hayvan satıcıları, sahte para ve dolandırıcılığa karşı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince bilgilendirildi.
Kars Güncel-Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla, sahte para, çek ve dolandırıcılık olaylarına karşı güvenlik önlemlerini artıran Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Kars Hayvan Pazarı'nda kurban satıcılarına broşür dağıtarak hem satıcıları bilgilendiriyor hem de sahte ile gerçek para arasındaki farkı anlatıyor. Bu durumdan memnun olan kurbanlık hayvan pazarlığı yapan alıcı ve satıcılar emniyet görevlilerine teşekkür etti.
Dolandırıcıların bayram öncesi özellikle canlı hayvan pazarlarını hedef seçtiğini belirten polis ekipleri, satıcılara sahte para hakkında uyarıda bulunarak, para alırken dikkat etmesi gerekenleri anlattı.
Besici Mehmet Karadeniz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, polis ekiplerinin bayram öncesinde pazar alanını gezerek vatandaşları sahte para konusunda uyarıda bulunmasından dolayı memnun olduklarını söyledi. Uygulamayı yapan ekiplere teşekkür eden Karadeniz, "Dolandırıcılık olaylarını biz televizyondan izliyorduk, polis ekipleri vatandaşları bilgilendiriyordu ama tam anlayamıyorduk, şimdi burada polisler uygulamayı olarak gösteriyorlar çok güzel oldu bizlere yardımcı oluyorlar. Devlette millete zarar gelmez, devlet sabah gelip bizim için bu broşürü dağıtıyor vatandaşları uyarıyorlar." ifadesini kullandı.





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.