KARS Haber Girişi : 28 Kasım 2017 19:45

Kars Halkını Küçümseyen Eski Kars Valisi Günay Özdemire Başkan Yıldızdan Açıklama

Kars Halkını Küçümseyen Eski Kars Valisi Günay Özdemire Başkan Yıldızdan Açıklama
Kars36Spor Kulübü Başkanı Muharrem Yıldız Eski Kars Valisi Günay Özdemir'in bir resepsiyonda Kars Halkı adına yaptığı üzücü açıklamalara tepki göstererek bir açıklama yaptı.
Kars Güncel-Başkan Yıldız Eski Kars Valisi Günay Özdemir'in yaptığı açıklamaya tepki göstererek şöyle konuştu;  Bugün Gençlerbirliği'ni Kars'ta ağırlamanın onurunu ve gururunu yaşadık.  Karslılar hınca hınç turübünleri doldurmuş, türübünler yetmeyince insanlarımız akın akın saha kenarlarınada geldi. Buda şunu gösteriyorki Karslılar Karsı Karsporu ve sporu seviyor demektir. Buda bunu gösteriyor ki bizim türübünlerimiz vatanına milletine ve bayrağına bağlı olan insanlarla doludur. Biz ve sporcularımız, türübünlerimizle birlikte Bayrak inmez Vatan Bölünmez sloganları ile slogan atmışızdır. Ne yazık kş bizim Gençlerbirliği maçımız devam ederken geçen dönem burada klüp başkanlığı görevimi yürütürken ilimizde Vali olarak görev yapan ve şuan Edirne ilinde Vali olan Günay Özdemir'in, Edirne Belediyesi'nin düzenediği bir programda gaza gelerek metne bağlı olmadan kendisi tarafından doğaçlama bir konuşma ile Karslılara ve  özellikle Kars'a hakaret içeren, Karslıların vatan sevgisini, Karslıların bayrak sevgisini ve özellikle Vatan ve Bayrak la ilgili Edirneden az olduğunu , Edirnelilerin daha da vatanına milletine bağlı olduğunu içeren sözler sarf ederek haddini aşmıştır. Biz bu vali döneminde de buradaydık, bu valinin buradaki programlarda  Karslıların ne kadar vatansever olduğunu, Karslıların Cumhuriyetten önce Cumhuriyet kurduğunu ve Anadoluya geçişlerinde Kars'tan olduğunu  ve hatta Gazilik ünvanı ile şereflendiğini  Kars ve Karslıların defalarca yüzüne söylemiş olan bir vali Edirneye giderken  Karslıları vatansızlıkla, bayraksızlıkla ve Karslıların vatan ve millet sevgisinin az olduğunu belirten sözleri olmuştur. Biz buradan diyoruz ki Ey Vali, Karslılar Cumhuriyetten önce Cumhuriyet kurmuşlardır bilmiyorsan öğren. Karslılar dedelerinin ecdatlarının kurdukları o Cumhuriyete bağlı  ve hala daha burada sınır bekçiliği yapmaktadır. Vatanıyla bayrağıyla ne kadar hassas olduklarını ve onu yaşatmak içinde kardeşçe Azerisiyle, lazıyla, kürdüyle, çerkeziyle, yerlisiyle, terekemesiyle vatan ve bayrak konu olduğunda bir arada olduklarını defalarca göstermiştir ve halada bir aradadır. Senin haddinde değildir, yüreğinde yetmez, senin ne olduğunuda biz bilmiyoruz ama tahminlerimiz vardı, sen olsan olsan Fetö'cü olurdun ama Fetöcü çıkmadın bilmiyorum, belki ilerleyen zamanda Fetöcüde çıkabilirsin, senin vatansızlığından şüphemiz daha fazla olmuştur. Çünki şu Karslılara hele hele Cumhuriyet kurmuş , Cumhuriyetine bağlı ve Cumhuriyet öncesinden de Cumhuriyet kurmuş bir milletin evlatlarına söz söylemeye bu vatansızlıkla vatan sevgisinin az olmasıyla alakalı sözler sarf etmene haddin yetmemeli . Buradan İçişleri Bakanımıza sesleniyorum ve diyorum ki bütün Karslıların tepkisi bu yönde bütün Karslılar bizim gibi düşünmekte bir an önce gereğini yapın böyle yapan bir insan valiliği hak etmemiştir. Bir an önce gereğinin yapılarak görevden alınmasını istiyoruz." dedi.

Eski Kars Valisi şuan Edirne Valisi olan Günay Özdemir'in konuşmasındaki ilgili bölümler

-Bugünkü Solo Türk'ün gösterisi, arkadaşlarımız buradalar bu kadar, şehrin nüfusuna göre en kalabalık en heyecanlı, katılımın en yüksek olduğu bir günü yaşadık, bilmiyorum arkadaşlarımız aynı kanaatte değiller mi. Arkadaşlarımızla Sarıkamış'ta da bulunduk, O Sarıkamış yürüyüşünden sonra abartmıyorum ben orada bu heyecanı, orda bu duyguyu maalesef bu kadar yaşamamıştım.

-Ben Kars Valisiyken Sarıkamış'ın 100. yıl etkinliğinde de arkadaşlarımızla beraberdik ve bu kadar heyecanlı bu kadar duygusal değildi.

(Alkışlar- Alkışlardan sonraki paragrafta kullanılan ifadeler gösterilen teveccüh sonrası; Edirne halkının gerek gerçekleştirilen organizasyonun tümüne gerekse şahsıma gösterilen ilgi ve alakaya cevabi nitelikte kullanılmış ifadedir.)

-Çünkü Edirne halkı vatanını seven bayrağına sahip çıkan Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıkarlar. Ben sizlerin hemşerisi olmaktan sizleri tanımaktan mutluluk duydum.

GÜNAY ÖZDEMİR KİMDİR? 

Günay Özdemir, 1965 yılında Denizli'nin Çal İlçesi'nde doğdu. İlköğrenimini Doğal Kasabası ve Denizli Çivril İlçesi'nde, orta öğrenimini Denizli Çivril İlçesi'nde tamamladı. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Mesleğe 1988 yılında Afyon Kaymakam Adayı olarak başladı. Sonra sırasıyla Afyon Evciler Kaymakamlığı, Tunceli Hozat Kaymakamlığı, Aydın Yenipazarı Kaymakamlığı, Kırıkkale Keskin Kaymakamlığı, Sivas Suşehri Kaymakamlığı, Kütahya Simav Kaymakamlığı ve Kütahya Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundur. Temmuz 2009 Kararnamesi ile Balıkesir Vali Yardımcılığı'na atandı. İstanbul Vali Yardımcısı Günay Özdemir, 23 Mayıs 2014 tarihinde 29008 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Kars Valiliğine atandı. 01 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Valiler Kararnamesi ile görevi Rahmi Doğan'a devretti.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.