KARS Haber Girişi : 12 Ekim 2017 20:48

Kars Eski Jandarma Komutanı Hakim Karşısında

Kars Eski Jandarma Komutanı Hakim Karşısında
Kars Eski Jandarma Komutanının İkinci Duruşması Başladı
Kars Güncel-Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karıştıkları iddia edilen ve eski İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör'ün de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 11 sanık ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki durşmaya tutuklu yargılanan eski Kars Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör, dönemin İl Jandarma Komutan Yardımcısı yarbay Kamil Öztürk, binbaşı Ömer Talay, yüzbaşı Ömer Şener, üsteğmen Levent Saka, astsubay Murat Aydoğmuş ile adli kontrol şartıyla serbest bırakılan diğer sanıklar hazır bulundu.

Kars Adliyesi'nde görülen duruşmada, sanık avukatları ile tanıklar da yer aldı.

Duruşmada,  İçişleri Bakanlığının Jandarma Genel Komutanlığı, mülki idare amirleri ile emniyet müdürleri atama kararlarına ilişkin kararnameyle Kars Emniyet Müdürlüğünden, Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne atanan Faruk Karaduman tanık olarak dinlendi.

Duruşmada ayrıca, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis alan örgütün sözde "sıkıyönetim komutanı" ve dönemin 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan müebbet hapis cezası alan Harun Doğanay tanık olarak duruşmaya katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla duruşmaya katılan Emniyet Müdürü Karaduman, dönemin Kars Jandarma Komutanı Albay Güngör ile telefondan görüştüğünü anlatarak, "'Sıkıyönetim emri var mi' diye sordum, o da 'var' dedi. 'Bir ekip gönder göndereyim' dedi. O da daha sonra ekipler emri gönderdi." dedi.

Karaduman, darbe girişiminin yaşandığı gecede yoğun bir telefon trafiği yaşadığını ifade ederek, "Biz o gece darbeyi durdurmak için yoğun bir faaliyet içerisindeydim, yoğun bir görüşme içerisindeydim. Darbeyle ilgili bilgiler gelmeye başladıkça bütün personellerimin gelmelerini, şube müdürlerinin de şubelerine gidip önlem alamlarını söyledim. Bende emniyet müdürlüğüne gittim, burada gözaltılar başladıktan sonra vatandaşları sakinleştirmek için megafola bir konuşmam oldu." ifadesini kullandı.

İddianamede, dönemin İl Jandarma Komutanı Serdar Güngör, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Kamil Öztürk, binbaşı Ömer Talay, yüzbaşı Ömer Şener, üsteğmen Levent Saka, astsubay Murat Aydoğmuş'un da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 11 jandarma mensubu hakkında, "Anayasayı ihlal", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile "terör örgütü üyesi olmak" suçundan da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Tanıkların ifadeleri sürüyor. ? KAFKAS HABER AJANSI

kars jandarma komutanı tutuklandı kars güncel ile ilgili görsel sonucu

i.
 
 
 
 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.