YAŞAM Haber Girişi : 23 Ekim 2018 22:58

Kars DSİ Susuz Barajı ve Katranlı Barajı Çalışmaları Toplantısı Yaptı

Kars DSİ Susuz Barajı ve Katranlı Barajı Çalışmaları Toplantısı Yaptı
Kars DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Selim Katranlı Barajı ve Susuz Barajı iş ilerleme durumu ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Kars Güncel- DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Susuz Barajı ve Katranlı Barajı  iş ilerleme durumu ve değerlendirme toplantısını Bölge Müdürü Mahmut Dündar başkanlığı'nda düzenlenen toplantı ile gerçekleştirdi. Toplantıya  Bölge Müdür Yardımcıları ve ilgili Şube Müdürleri ve teknik personeller katıldı.

Yapılan basın açıklamasında; "Basınçlı borulu sulama sistemi ile sulanacak 285.330 dekar sulama alanı, Kars ili, Merkez, Selim ve Susuz ilçesi sınırları içerisinde yer alan Katranlı Barajı, Katranlı çayı üzerinde sulama maksatlı, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu (CFRD) tipinde, temelden 72,50 metre yüksekliğinde, 1554 metre kret uzunluğuna, 7 milyon 620 bin metreküp gövde dolgu hacmine, 172 milyon metreküp depolama hacmine sahip bir projedir.

Ayrıca planlama çalışmaları devam eden Susuz Barajı ve Sulaması Projesinin ilerleme durumu masaya yatırıldı. Susuz Barajı, Susuz çayı üzerinde sulama maksatlı olarak, basınçlı borulu sulama sistemi ile 91.150 dekar Kars ili, Merkez, Selim ve Susuz ilçesi sınırları içerisinde yer alan tarıma elverişli alanın sulanmasını sağlayacak, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu (CFRD) tipinde, temelden 83 metre yüksekliğinde, 330 metre kret uzunluğuna, 1 milyon 750 bin metreküp gövde dolgu hacmine, 21 milyon metreküp depolama hacmine sahip bir proje olarak çalışmaları devam etmektedir. Katranlı ve Susuz Barajları ile Sulamaları hayata geçirildiğinde, Kars ili tarımına ve hayvancılığına çok önemli katkılar sunacak çok önemli projelerdir." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erdi bilgir 01 Ocak 1970 02:00

    Yuksek gelirim hattı geçen arazilere herhangi bir ödeme yapilacakmi