YAŞAM Haber Girişi : 25 Ocak 2017 13:08

Kars Donuyor, Dolmuş Duraklarında Ateşli Çözüm

Kars Donuyor, Dolmuş Duraklarında Ateşli Çözüm
Sibirya soğuklarının etkili olduğu Kars'ta dolmuş bekleyen vatandaşlar soğuktan korunmak için ateş yakarak ısındı.
Kars Güncel-Son zamanların en soğuk günlerini yaşayan Karslılar durakta dolmuş beklerken ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Termometrelerin eksi 20'yi gösterdiği kentte adeta hayat durma noktasına geldi. İşlerinden çıkarak evlerine gitmek isteyen vatandaşlar dolmuş duraklarında ateş yakarak dolmuş bekledi. 
Hava sıcaklığının gece yarısı eksi 35'i gördüğünü ifade eden Turan Sürmeli, "Evet çok soğuk. Kars en soğuk günlerinden birisini yaşıyor. Gördüğünüz gibi durakta dolmuş bekleyen vatandaşlar ateş yakarak ısınıyorlar. Akşam saatinde böyleyse düşünün gece nasıl olacak. Gece 35 dereceyi rahat bulur. Tabi hissedilen ne kadar olur onu da bilmiyorum" dedi.
Kars'ta sabah saatlerinde eksi 15'i bulan hava sıcaklığı akşam 20.00 sıralarında eksi 20 derece olarak ölçüldü. Kentte soğuk havanın önümüzdeki günlerde de etkisini sürdüreceği öğrenildi.

Kars'ta kar yağışı vatandaşları memnun etti

Kars'ta dondurucu soğukların etkili olduğu Ocak ayında -25 derecelerin üzerinde seyreden hava sıcakları bugün sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı ile düşüşe geçti.

Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede kenti beyaza bürüdü. Soğuk nedeniyle dışarı çıkmayan vatandaşlar kar yağması ve havanın ısınmasıyla birlikte fotoğraf çektirmek için caddelere çıktı.

Kentte ağaçlardan heykellere beyaz örtüyle kaplanan alanlar seyrine doyumsuz manzaralar oluştururken, vatandaşların kar yağışı altında bir gün öncesindeki soğuk havaya nazaran yavaş yavaş ve karın tadını çıkarırcasına yürümeyi tercih ettiği gözden kaçmadı.

Kar yağışından memnun olduklarını kaydeden vatandaşlar, kar yağmasıyla birlikte havanın ısındığına dikkat çekerek fotoğraf çektirdiklerini söylediler.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.