KARS Haber Girişi : 11 Ağustos 2016 13:55

Kars Demokrasi Nöbetine Noktayı Koydu

Kars Demokrasi Nöbetine Noktayı Koydu
Tüm Türkiye'de olduğu gibi 15 Temmuz gecesi 'Milli İrade, Birlik, Beraberlik ve Demokrasi' için ayağa kalkan Kars, 26 gündür hınca hınç doldurduğu 15 Temmuz Demokrasi Meydanında son nöbetini tuttu.

Kars Güncel-15 Temmuz gecesi İstanbul Boğaz Köprüsünün kapatılması, TRT'de Darbe bildirisinin okunması, Kars'ta Belediye anonsundan Sokağa Çıkma Yasağının yapılması ile başlayan en karanlık gece, milletin iradesini ortaya koyarak sokaklara çıkan milyonlarca insanların sokaklara çıkması ile adeta bir dönüm noktası yaşadı ve zafer milli iradenin oldu.

26 gündür Kars'ta olduğu gibi tüm Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci emrini almadan evlerine dönmeyeceğini belirten milyonlar, tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak Demokrasi Mitingini dün sonlandırarak dünyaya birlik ve beraberlik örneği verdi.

İl Müftüsü Mehmet Genç ve İmam Hatipler tarafından Kuran'ı Kerim Tilaveti ve ilahilerin okunduğu gecede AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars Valisi Rahmi Doğan son günde birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından protokol ve vatandaşlar sahnede birlikte bayrak salladılar. Küçük bir kız ise Vali Doğan'a bir bayrak hediye etti.

Demokrasi Meydanına kurulan sinevizyondan Ankara'ya Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki Demokrasi Nöbetine bağlanıldı. Burada Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarını Karslılar alkışlayarak izlediler. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasında mitingin sona erdiğinin mesajını vermesinin ardından Demokrasi Meydanında bulunan Karslılar nöbeti sonlandırarak evlerine döndüler.

kars-son-nobetini-tuttu!-(1).jpgkars-son-nobetini-tuttu!-(2).jpgkars-son-nobetini-tuttu!-(3).jpgkars-son-nobetini-tuttu!-(4).jpgkars-son-nobetini-tuttu!-(5).jpgkars-son-nobetini-tuttu!-(6).jpgkars-son-nobetini-tuttu!-(7).jpgkars-son-nobetini-tuttu!-(8).jpgkars-son-nobetini-tuttu!-(9).jpgkars-son-nobetini-tuttu!-(10).jpgkars-son-nobetini-tuttu!-(11).jpgkars-son-nobetini-tuttu!-(12).jpgkars-son-nobetini-tuttu!-(13).jpgkars-son-nobetini-tuttu!-(14).jpgkars-son-nobetini-tuttu!-(15).jpgkars-son-nobetini-tuttu!-(16).jpgkars-son-nobetini-tuttu!-(17).jpg

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.