KARS Haber Girişi : 04 Mayıs 2020 17:13

Kars Demiryolu Ticaretinde Yeni Rekora İmza Attı

Kars Demiryolu Ticaretinde Yeni Rekora İmza Attı
1050 metre uzunluğa sahip 100 konteynerdan oluşan yük treni Kafkas ülkelerine varmak üzere Bakü Tiflis Kars Demiryolu güzergahında yola çıktı.

Kars Güncel-TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada; "1050 metre uzunluğa sahip, 2400 ton ağırlık ve 50 vagon içerisinde 100 konteyner taşıyan ihraç treni Kars’tan Gürcistan’a doğru yola çıktı.

Mersin, Kayseri, Ankara, İzmit, İstanbul’dan Azerbaycan, Kazakistan ve Türkmenistan’a ihraç edilen makine parçalarını, otomotiv ürünlerini, tarım makineleri, seramik ürünler ve kişisel bakım ürünlerini taşıyan yük treni bu zor günlerde ülkemizin dış ticaretinin sürdürülmesini sağlıyor.

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü, Covid-19 salgınıyla demiryolu taşımacılığının daha da etkin hale gelmesiyle birlikte sadece yurt içinde değil, yurt dışında da üretimin ve ekonominin adeta nefes almasını sağlıyor." ifadelerine yer verdi.

Önceki Bölge Müdürlüğü Haberi İçin Tıklayınız

Yük treninin geçiş videosu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.