YAŞAM Haber Girişi : 26 Temmuz 2017 12:25

Kars Çöplüğünde Yaşam Mücadelesi!

Kars Çöplüğünde Yaşam Mücadelesi!
İşsizliğin her geçen gün arttığı ülkemizde büyüklerin yanında çocuklar da zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor.

Kars Güncel-Kars çöplüğünde çocukların ekmek mücadelesi yürekleri burkuyor.
Kars Çöplüğünde kurdukları barakalarda yaşayan aileler, ekmeklerini çöplükten çıkarıyor. Kars Karadağ mevkiindeki çöplük alanında yükselen dumanlar arasında  çocukların ailelerine ekmek götürme mücadelesi görenlerin vicdanlarını sızlatıyor.
Şanlıurfa  ve Diyarbakır'da herhangi bir iş yapamayan ve kış aylarını işsiz geçiren vatandaşlar, aileleri ile birlikte  yaz aylarının birçok bölümünü şehir dışına çıkarak iş ayırt etmeksizin çalışmak zorunda olduklarını ifade ediyorlar.
Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren ailelerin çocukları da zorlu bir hayattan geçiyor. Çöpten kıymetli olan şeyleri toplamak için Kars'a geldiklerini belirten aileler,  " Mecbur olduğumuz için başka şehirlere göç ediyoruz. İşe giderken okula giden çocuklarımızı okuldan almak zorunda kalıyoruz, çocukların eğitimine de engel oluyoruz ama bunu yapmaya mecburuz. İşimiz olsa göç eder miydik? Bakan ve milletvekilleri defalarca medyaya konuşarak, işsizlere iş vereceklerini dile getirdi ancak, Şanlıurfa'da işsizlik her geçen gün daha da artıyor" ifadelerini kullandılar.

Kaynak: Lider Haber Ajansı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.