YAŞAM Haber Girişi : 12 Ocak 2017 15:50

Kars Çayına Yaban Ördekleri Akın Etti

Kars Çayına Yaban Ördekleri Akın Etti
Yeşilbaş ördekler göç yolunda Kars Çayı'na indi. Buzla kaplı Kars Çayı'nın açık olan bölgeleri bugün yüzlerce yeşilbaş ördeğe beslenme alanı oluşturdu.
Kars Güncel-Ağır kış koşullarındaki zorlu göç mücadelesinde sulak alanda beslenme çabası içerisinde olan ördekleri gören Kars Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri yem takviyesinde bulunarak, ördeklerin göç yolculuğuna destek oldu. Köprü üzerinden geçen onlarca araca ve Kars Çayı kenarından geçen vatandaşlara aldırış etmeden beslenme mücadelesi veren ördekler için çay üzerindeki buzlu zemine buğday döküldü.
Ördeklerin göç mevsiminde olduklarına dikkat çeken Kars Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Murat Doğanay; "Yeşil başlı ördekler av hayvanlarıdır. Şu anda göç mevsimi başladı ve ördekler şimdilerde buz tutmamış, çözülmüş yerlerde geçici beslenmek için inip sonrasında tekrardan göç yolundan devam etmekteler. Şu anda da Kars Çayı'nın buz tutan bölgeleri dışında olan yerlere inerek besleniyorlar. Bizler de şu anda Orman ve Su İşleri Kars İl Müdürlüğü olarak yeşil baş ördeklerimize yem takviyesi yaparak ağır geçen kış şartlarında doğada sağlıklı kalabilmeleri ve göç yolunda zayiat vermeden göçlerine devam etmelerini sağlamış olacağız. Bu sayede yaban hayvanlarının doğadaki zorlu yolculuğuna eşlik etmiş olacağız." dedi. 

Yüzlerce ördeğin buzlu zemin üzerinde güneşlenmesi ve sulak alanlarda sergilediği görüntüler ilginç manzaralara sahne oldu. 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.