KARS Haber Girişi : 22 Mart 2021 20:46

Kars Çayı Taştı Köylülerin Evleri Su Altında Kalma Tehlikesi Yaşıyor

Kars Çayı Taştı Köylülerin Evleri Su Altında Kalma Tehlikesi Yaşıyor
Kars Çayı'nın debisinin yükselmesiyle birlikte yaşanan taşkında bazı evlerin giriş katları ve ahırları su altında kalma tehlikesi yaşıyor.
Kars Çayı Taştı Köylülerin Evleri Su Altında Kalma Tehlikesi Yaşıyor

Kars Güncel- Kars'ta merkeze bağlı Dikme Köyü'nün içerisinden geçen dere Kars Çayı'nın debisinin yükselmesiyle taştı.

Dere kenarında bulunan bazı evler su altında kalma tehlikesi yaşıyor. Merkez Dikme Köyü sakinlerinden olup evine dereden taşan suların ulaştığı Özcan Yıldırım isimli vatandaş yetkililerden yardım istedi.

Meteoroloji Uyarıyor!
Yapılan açıklamada"23.03.2021 Salı günü öğle saatlerinden itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların 24.03.2021 Çarşamba günü gece saatlerine kadar aralıklarla yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2); Adıyaman, Tunceli’nin kuzeyi, Erzurum’un güneyi, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır’ın kuzeydoğusu ve Hakkari çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklediğinden ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşumu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.