KARS Haber Girişi : 04 Mart 2018 00:03

Kars Belediyesine Bakanlıktan 14 Kişilik İnceleme Ekibi Gönderildi

Kars Belediyesine Bakanlıktan 14 Kişilik İnceleme Ekibi Gönderildi
Kars Belediye Başkanlığı'na Bakanlık talimatı ile 14 kişilik inceleme ekibi görevlendirildi.
Kars Güncel - Kars Belediye Başkanlığı'nda Bakanlık emri ile 5 Mülkiye Baş müfettişi, 9 uzman bilirkişiden oluşan 14 kişilik inceleme ekibi gelerek, Belediye Başkanlığı evrak, işlem, ihale ve görev incelemesi yapmaya başladı.
5 Şubat 2018 tarihinde Belediye Başkanlığı görevini yürüten MHP'li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın, MHP Yerel Yönetimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, tarafından yapılan yazılı açıklamada “Partimizin saygınlığını halel getirici davranışları nedeniyle Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile yine Kars Belediyesi’nin 6 meclis üyesinin partimizden istifası talep edilmiş ve işleme konulmuştur” açıklamasının ardından MHP'li Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta 6 Şubat 2018 günü partisinden istifa ederek belediye başkanlığı görevini bağımsız olarak yürüteceğini kamuoyu ile paylaşmıştı.
Başkan Karaçanta'nın istifa ettiği 6 Şubat 2018 tarihinden sonra Bakanlık tarafından özel yetki ile görevlendirilen 5 Mülkiye Baş Müfettişi Ankara'dan Kars'a gelerek belediyede inceleme çalışmasına başladı. Mülkiye Başmüfettişlerinin daha sonra talepleri doğrultusunda 9 Bilirkişi istendi. Bilirkişilerin Belediye Başkanlığı'nda birim müdürlüklerinin yaptığı işlemleri detaylı bir şekilde inceleme çalışması başlattığı bilgisine ulaşıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Yorumunuz

  • Osman özayağ 01 Ocak 1970 02:00

    Şehirr pislik içinde bu belediye karsı 20 yıl geriye attı yol yok iz yok heryer çöp içerisinde umarım adalet yerini bulur

  • aynı vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    O değil de istifa, kayyum gibi şeyler neticesinde keşke suçlu bulunanlar tutuklansa falan hiç değilse haksız edindikleri itibardan da olsalar.

  • vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    Evet Murtaza başkan iyi adamdın çalmazdın diye başkan yapıldın da iyiliğin mi dolaştı ayaklarına... Yorumu okuyan varsa içimden geçenleri söylüyorum umarım katılırsınız. 1) yerel yönetici mutlaka mimar/mühendis/şehir ve bölge planlamacısı vs. gibi ehli insanlar olmalı. 2) yerel yönetici mümkünse tanınmış ve zenginliğinin kaynağı son 10-20 yıl olmayan köklü ailelerden olmalı. 3) yerel yöneticinin göreve gelirken aldığı destekler karşılığında atadığı zabıta müdürü, imar müdürü gibi makamlara ehli insanların getirilmesi sağlanmalı. 4) farklı kurumlardan emekli maaşı alan fakat yerel yöneticinin kadeh arkadaşı olan isimlere belediye bünyesinde görev verilmemeli buralara genç, dinamik ve gerçekten likayatli isimler getirilmeli. şimdi farkettim bu liste gider de okumaya üşenirsiniz. gerisini ve aslında hepsini sizlerde iyi biliyorsunuz

  • Yildiz Aksu 01 Ocak 1970 02:00

    Halk günümü kaldırdın caddeler köpek kayması pislik götürdü işine gelene iş verdin Allah'ın adaleti geldiğin gibi gidersin işte yurrü ancak gidersin