KARS Haber Girişi : 18 Mayıs 2019 21:12

Kars Belediyesinden Yolsuzluk Önleme Çalıştayı

Kars Belediyesinden Yolsuzluk Önleme Çalıştayı
Kars Belediyesi tarafından "Yerel Yönetimlerde Yolsuzluğun Önlenmesi Çalıştayı" düzenlendi.
Kars Güncel- Kars'ta bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya Kars Belediye Başkanları Ayhan Bilgen, Şevin Alaca, Toplumsal Araştırma ve Özgün Düşün Merkezi'nden Ayşe Bilgen,  belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Yolsuzluğun önlenmesi çalıştayı için Kars'a gelen Toplumsal Araştırma ve Özgün Düşün Merkezi (TÖZ) görevlileri yolsuzlukla mücadele edilmesi konusunda bilgiler verdi. Programda etik ilkelerin kavramsal çerçevesi ile ilgili değerlendirme, Kamu etiği, yolsuzluk, şeffaflık gibi kavramlar ele alındı.

Türkiye'de ve Avrupa Birliği politikaları ve yolsuzlukla mücadele konusunda yerel yönetimlerin yapabilecekleri, raporlama ve izleme kavramları ile örnek vakalar üzerinde yolsuzluğun izlenmesi ve raporlanması konularında bilgiler verildi.. Katılımcılar ile sohbet tarzında geçen çalıştay daha sonra sona erdi.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.