Kars Belediyesi'nden 228 Kişiye Kültür Sanat Kursu

Kars Güncel-Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, sosyal belediyecilik faaliyetlerimiz kapsamında İŞKUR İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Halı Dokuma Kursu”nu ziyaret etti.

Belediye Başkanlığı ek hizmet binasında açılan kursu ziyaret ederek, kursiyerlerden bilgi alan Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz yaptığı konuşmada, “Bugün belediyemiz bünyesinde açılan el sanatları kurslarını gezdik. Kursiyerlerimiz burada çok güzel ürünler meydana getiriyorlar. Halı Dokuma, Folklorik Bebek Yapımı (Kafkas Bebek), Doğal Taş İşlemeciliği, Bağlama Eğitimi, Keman Eğitimi, Gitar Eğitimi, Çocuklar İçin Resim Sanatı Eğitimi, Uygulamalı Tiyatro olmak üzere 8 adet kursumuz şuan devam ediyor ve bu kurslarımızda 228 tane kursiyerimiz var. Halı kursundaki 18 kursiyerimiz, özellikle Kafkas Halısı’nı canlandırmaya çalışıyor. Amacımız; bu kültürel zenginliğimizi unutulmadan, gelecek nesillere aktarmak. Burada kadınlarımız el emeği, göz nuru eserler meydana getiriyorlar. Kafkas halısı, bizim geleneksel kültürel değerlerimizden birisidir. Unutulmasını istemiyoruz. Onun için burada, bu kursu, belediyemiz bünyesinde açtık ve kursiyerlerimizin inşallah burada halı dokumayı daha da geliştirecekler. Onlar da kendinden sonra geleceklere öğretecekler ve biz bu sanatı, bu güzel zenginliği korumuş olacağız, gelecek nesillere de aktarmış olacağız. Kurslarımız devam edecek. Böylelikle şehrimizde insanlarımızı nitelikli hale getirmek istiyoruz. Bu yolla da istihdamı artırmak amacındayız. Burada hocalarımız kursiyerlerimize bir gayret kursu veriyor ve onlarla yakından ilgileniyorlar. Böylelikle kurslarımızın şehrimizde bir hareket doğuracağına, kadınlarımızın özellikle burada üretici hale gelme yönünde önemli katkılar vereceğine inanıyorum. Tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum. İnşallah güzel eserler meydana getirecekler,” ifadelerini kullandı.

  • 6 / 1 Kars Belediyesi'nden 228 Kişiye Kültür Sanat Kursu 0

  • 6 / 2 Kars Belediyesi'nden 228 Kişiye Kültür Sanat Kursu 1

  • 6 / 3 Kars Belediyesi'nden 228 Kişiye Kültür Sanat Kursu 2

  • 6 / 4 Kars Belediyesi'nden 228 Kişiye Kültür Sanat Kursu 3

  • 6 / 5 Kars Belediyesi'nden 228 Kişiye Kültür Sanat Kursu 4

  • 6 / 6 Kars Belediyesi'nden 228 Kişiye Kültür Sanat Kursu 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.