YAŞAM Haber Girişi : 01 Şubat 2020 22:59

Kars Belediyesi Açık Oto Pazarını Hizmete Sundu

Kars Belediyesi Açık Oto Pazarını Hizmete Sundu
Kars'ta belediye tarafından açık oto pazarı alanının açılışı gerçekleştirildi.

Kars Güncel- İsmail Hakkı Alaca Bulvarı/ Kars Belediyesi Sebze-Meyve Toptancı Hali önündeki arazide düzenleme yapılarak hizmete sunulan açık oto pazarı açılışına; Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Boçnak, belediye meclis üyeleri, MÜSİAD Kars Şube Başkanı Şahin Aydın, esnaf ve vatandaşlar katılım sağladı.

Kurdela kesilmesini ardından konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Boçnak; 
“Karıyla, kışıyla meşhur, şairlere ve yazarlara ilham kaynağı olmuş özel bir coğrafyada yaşıyoruz. Kar, kış, tipi en sert yüzünü bize gösterdiği bugünde Kars’ın en temel ihtiyaçlarından birisi de açık oto pazarının olmayışıydı. İnsanlarımız gerek Erzurum gerekse Iğdır’a gidip araçlarını pazarlamaya çalışıyorlardı. Biz bu anlamda Kars’ı merkez haline getirebilmek için ciddi bir çalışma yaptık ve mülkiyeti belediyemize ait yaklaşık 6 bin metrekarelik bu alan üzerinde kurduk. Bundan sonraki süreçte ikinci el araç alım-satım işiyle uğraşan esnafımız burada gerekli ticari faaliyetlerini sürdürecekler. Esnafımıza şimdiden hayırlı pazarlar olsun diliyorum. Biz Kars, Ardahan, Iğdır olarak çevre illere de gerekli duyuruları yaptık ve inşallah Kars 2. El Açık Oto Pazarı buranın en merkezi yeri olacak. Şehir içinde 2. el araç alım-satımında önüne geçmek için çalışmalarımız devam ediyor. Çünkü araçlarını satıcılar bırakıp gidiyor bu durumda otopark konusunda şehre büyük yük oluşturuyor.” dedi.

MÜSİAD Kars Şube Başkanı Şahin Aydın ise, “Kars merkezi bir konumda ama bugüne kadar böyle bir eksiklikten mütevellit civar illere gidiliyordu, bugün itibariyle inşallah artık gitmeye gerek kalmayacak. Ayrıca bu tür organizasyonlar önemli çünkü Kars farklı yatırımlarla beraber bölgenin cazibe merkezi oluyor.” ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Boçnak ve Şahin, 2. el araçları gezerek satıcılardan araçları hakkında bilgi aldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sadık MolaMustafaoğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Dağda ki PKK nin sözde temsilcisi olan siyasi partinin il eş başkanları ne hikmetse temsilcisi oldukları örgütün dökmüş olduğu onca şehit kanını unutturma bahanesiyle kedi kuyruğunun kapıya sıkışmışcasına. Şirin görünerek ve hergun kendi odalarında apo picinin adı üzerinde methiyeler dizerek kendi kitlelerinin ahlaki değerleri üzerinde ahlak dersi veriyorlar. Ama unutulmamaliki hapisteki eş başkanları gibi şimdiki il belediye eş başkanı kadının dediği gibi biz sırtımızı kandile ve pekeke ye dayadik ifadeleri şaşırtmıyor. Seçilen belediye başkanı ise seferoğularının suphisini oynuyor...????????