KARS Haber Girişi : 08 Nisan 2019 15:09

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen Görevi Devraldı

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen Görevi Devraldı
Kars Belediye Başkanı seçilen Ayhan Bilgen, mazbatasını almasının ardından belediyeye gelerek Belediye Başkan Vekili Nusret Kara'dan belediye mührünü alarak görevine başladı.
Kars Güncel- 31 Mart seçimleri sonucunda oyların büyük çoğunluğunu alarak Kars Belediye Başkanı seçilen Ayhan Bilgen İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını almasının ardından Kars Belediye Başkanlığı'na gelerek belediyede devir teslim töreni düzenlendi.

Kars Adliyesi'nde bulunan İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alan HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve beraberindekiler daha sonra Kars Belediyesi'ne geldi. Burada belediye binası önünde açıklama yapıldı.

İlk olarak söz alan Kars Belediye Eş Başkanı Şevin Alaca;Seçimleri geride bırakıp bugün itibari ile mazbatamızı aldık iki ay boyunca karsın zor yaşam şartlarında zor bir süreçte seçim çalışması yürüttük emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kars'ta değişim ve dönüşüm sloganıyla seçim kampanyası başlattık ve beraber kazandık halkımızla ve beraber yöneterek çözüm bulacağız tüm sorunlara hayırlı olsun."dedi.

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen burada yaptığı açıklamada; "Seçim kampanyası boyunca hemde sayım günü sonrasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Elbette bu huzuru ve güvenin seçimden sonrasında devam etmesi gerekir. Bu sürecin artık normale dönmesi gerekiyor. Resmi sonuçların YSK sitesinde yayınlanmasından sonra yasal takvimde ilk meclis toplantısı yapılarak görev dağılımı yapılacak, bütün partilerle birlikte şehrin çıkarları doğrultusunda harekete edeceğiz. Şimdiye kadar yapılan siyasi çalışmalar artık parti çalışanları tarafından yürütülecektir. Biz artık Kars Belediyesi ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımız planlayacağız. Kutlama konusunda Valilik kararı doğrultusunda kitlesel bir planlama yapılmayacaktır. Sizden ricamız mesai saatleri içerisinde burada acil bekleyen işler var,, mesai saatleri sonrasında kutlamaları tebrikleri kabul edeceğiz. Çiçek ve çikolataları kabul etmeyeceğiz, ama şehrin acil ihtiyaçları için destek olmak isteyenlere için belediyenin resmi süreci başlayana kadar bu tür işlemlerde kullanmak için bu kanunda var değerlendirilebilir." dedi.

Başkan Bilgen konuşmasını şöyle sürdürdü; "İtiraz süreci devam ediyor MHP YSK'ya itiraz başvurusunda bulunmuş, sonuç olarak 13 Nisan'da ülke genelinde seçim sonuçları açıklanacaktır. Biz çalışmaya başlayacağız şimdiden. Biz işlerimizin aksamaması için şuan acil bir idare yönetim mekanizması oluşturarak işleyişin yürümesini aksaklık yaşanmamasını sağlayacağız. Zaten belediye personellerimiz eldeki imkansızlıklara rağmen ellerinden gelen çalışmaları yapıyor temizlik konusunda bizde gerekli çalışmalara başlayacağız."

Konuşmaların ardından Başkanlık Makamına geçen Ayhan Bilgen'i burada Belediye başkan vekili Nusret Kara karşıladı, daha sonra belediye mührünün kendisine teslim edilmesinin ardından devir teslim programı sona erdi.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.