KARS Haber Girişi : 07 Ekim 2023 11:59

Karayolunda Görülmeyen Tehlike Yollarda!

Karayolunda Görülmeyen Tehlike Yollarda!
Kars'ta hasat mevsiminin sona ermesiyle birlikte çiftçiler elde ettikleri ürünleri gerek zahireciler gerekse değirmenlere götürmek için yollara düştü.

Karayolunda Görülmeyen Tehlike Yollarda!

Kars'ta hasat mevsiminin sona ermesiyle burlikte çiftçiler elde ettikleri ürünleri gerek zahireciler gerekse değirmenlere götürmek için yollara düştü.

 

Özellikle gece saatlerinde yollara çıkan onlarca traktör, karayollarında tehlike saçıyor. Gecenin karanlığında hiçbir uyarı levhası veya uyarıcı ışık bulunmadan römorklarla seyreden traktörler nedeniyle her yıl birçok ölümlü kaza meydana gelirken, yaralamalı ve maddi hasarlı kazaların sayısı ise oldukça fazla.

Yetkililer traktör sürücülerinin acil bir durum olmadığı müddetçe geceleri trafiğe çıkmamaları konusunda uyarırken, trafiğe çıkan traktörlere bağlanan römorklarda ise standartlara uygun şekilde uyarıcı ışık veya reflektör bulunması gerektiğini ifade etmelerine rağmen Kars’ta duyarsız vatandaşlar kazalara davetiye çıkarmaya devam ediyor.



“Lastik tekerli traktörlerin yollardaki hareketleri kanunlar ile belirlenmiştir. Ruhsatında römork takar ibaresi bulunan traktörlere, istibdat haddini geçmemek şartı ile yükleme yapılabilir. Reflektör takılmayan traktör römorklarının yollarda gezmesi yasaktır. Bu araçlar trafikten men edilir ve trafiği tehlikeye soktuğu için yüksek miktarlarda cezai işlem uygulanır. Traktörlerin römorklarına takılması gereken reflektörler uluslararası standartlara uygun olması gerekiyor.