SAĞLıK Haber Girişi : 07 Kasım 2016 12:24

Kağızman Halkının Hastane ve Doktor İsyanı

Kağızman Halkının Hastane ve Doktor İsyanı
Kars'ın Kağızman ilçesinde bulunan ve doktor yetersizliğiyle vatandaşların mağduriyetine yol açan Kağızman Devlet Hastanesi Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Dahiliye bölümlerine cerrah bekliyor.
Kars Güncel-Kağızman ilçesinde yer alan Devlet Hastanesinde, kadın doğum Doktorunun sürekli izinde olması, Dahiliye ve Genel Cerrah eksikliği olması tedaviye gelen vatandaşların zaman kaybı yaşamasına sebep oluyor.

Kağızman Devlet Hastanesi acil servisinde görev yapan birçok doktorun kendi alanlarında uzman olmaması ve pratisyen hekim olarak görev yapması sevk yazılmasına neden oluyor. Kadın doğum hastalıkları için tedaviye giden hastaların sürekli olarak Kars'a sevk edilmesi vatandaşları çileden çıkardı.

Ameliyathane ve doğum salonu olmasına rağmen doğum işlemi yapılamıyor. Bu durum karşısında vatandaşlar sürekli sevk edilmekten dert yandı. Hastanede yeni göreve başlayan doktorlar, bütün vatandaşlara yetişmeye çalışarak yoğun mesai yapıyor. Kağızman Devlet Hastanesi Baş Hekimi uzman Dr. Satılmış Bilgin, ilçeye yeni bir hastane yapılacağını hatırlattı. Vatandaşlar en önemli olarak Kadın doğum Doktoru, Dahiliye, ve Genel Cerrah eksikliğinin giderilerek tedavi olmaya geldiklerinde kendilerine tedavilerinin Kağızman'da yapılmasının istediklerini ifade etti.

Ali Çelik/Bedir Altunok

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.