SPOR Haber Girişi : 29 Mayıs 2023 14:50

Kağızman'da 'Çocuklar Sporla Geleceğine Koşuyor' Projesi Hayata Geçiyor

Kağızman'da 'Çocuklar Sporla Geleceğine Koşuyor' Projesi Hayata Geçiyor
Kağızman Kaymakamlığı ve Kağızman ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 'Çocuklar Sporla Geleceğine Koşuyor' projesi hayata geçiyor.

Kağızman'da 'Çocuklar Sporla Geleceğine Koşuyor' Projesi Hayata Geçiyor

Kağızman Kaymakamlığı ve Kağızman ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 'Çocuklar Sporla Geleceğine Koşuyor' projesi hayata geçiyor.


2023 Yılı programı içerisinde yer alan Çocuklar ve Gençleri kapsayan projeyle daha zeki, daha çevik ve de ahlaklı nesiller yetiştirmek amaçlanıyor.  Proje, Kağızman Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülecek.

12 Haziranda başlayacak olan Projeye ilişkin Kağızman Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kağızman'da yaşayan çocukların sosyal, ekonomik, çevresel ve kültürel olarak karşılaştıkları dezavantajlılık durumu yaratan faktörlerle baş edebilmesi noktasında sosyal hayata adaptasyonlarının spor yoluyla arttırılması, kişisel gelişimlerine katkı sağlanması, spor bilincinin oluşturulması ve spor yapma kültürünün aşılanması yoluyla engel teşkil edecek olumsuz faktörlerin azaltılması hedefleniyor.

10 yaş grubu çocukların yer alacağı projede fiziksel ve zihinsel açıdan gelişimlerinin takibi sınıf öğretmenleri ile beden eğitimi ve spor öğretmenleri tarafından e-yazılım ile gerçekleştirilecek. Kağızman'da yaşayan çocukların dezavantaj durumlarının tespiti ile çocukların motorik özelikleri ve sosyo-demografik özelliklerinin analizi yapılarak elde edilecek karşılaştırmalı sonuçlar ile geliştirilen oyunlar ve spor eğitim modülü için de önemli bir veri kaynağı oluşturacak.

Eğitim modülü sayesinde "vücut farkındalığı/vücut bölümleri ve bunların yapabileceği hareketler", "alan farkındalığı/kişisel ve genel alan, yönler, seviye, yol, uzam, ebat", "efor/zaman, tempo, güç ve akıcılık", "hareket ilişkileri/kendi vücut bölümleri, diğer kişi ve nesnelerle" ve zaman ayırma, çaba, ilgi, tutum, tekrar yapma, fiziksel etkinlik ve spor imkanları ve bunlara ulaşımın sağlanması gibi konulara ilişkin bilgilerle çocukların ilgili spor branşına yönlendirilmesi sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kağızman İlçe Milli Eğitim  Müdürü Selim Suat Güner, yeni dönemde de güzel projelere imza atmaya devam edeceklerini belirtti.

Atik Spor kulübü koordinesinde yürütülecek projeye ilişkin kulüpten yapılan açıklamada ise; "Kağızman'da sporu tabana yaymak ve çocuklarımıza sporu küçük yaştan itibaren sevdirmek için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Lisanslı sporcu sayımızdaki artış bunun en önemli göstergesi. Kağızman gibi bir cennet ilçemizde görev yapmanın sorumluluk ve bilinci ile hareket ediyoruz. Projemizin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyoruz bizlere desteklerini esirgemeneyen Başta Sayın Kaymakamımız Okan Daştan'a Milli Eğitim Müdürümüz Selim Suat Güner ve Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Yakup Bayşar'a teşekkür ederiz'' ifadelerini kullandılar.