EĞITIM Haber Girişi : 16 Kasım 2016 23:43

Kafkas Üniversitesi'nden CEVAP ve TEKZİP METNİ!

Kafkas Üniversitesi'nden CEVAP ve TEKZİP METNİ!
Gazetemizde yer alan, bir habere Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Cevap ve Düzeltme Metni gönderilmiştir. İşte o cevap ve Düzeltme Metni...
CEVAP VE DÜZELTME METNİDİR

Tekzip Talep Eden : Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü / KARS
Vekilleri : Av. Abdullah DURGUT (TC. 14057199174)
Muhataplar : Murat AVCI (Kars Güncel İnternet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni - Şehitler Mah. Şehit Er Abdurrahman Bağış Sok. No:19  KARS

Tekzibi İstenilen yazı: Kars Güncel internet sayfasında 03 Kasım 2016 tarihinde yayınlanan "Kafkas Üniversitesi'nde Deprem Yaratacak Olay!" başlıklı yazı.

AÇIKLAMALAR:
1-www.karsguncel.com isimli internet sitesinde 03.11.2016 tarihli "Kafkas Üniversitesi'nde Deprem Yaratacak Olay!" başlığı ile haber yayınlanmış, ve haberin içeriğinde, üniversitemiz hakkında asılsız iddialara yer verilmiştir.

2- Söz konusu haberde yer verilen hususlar gerçeği yansıtmamaktadır.

3- Aşağıda yer verilen cevap ve düzeltme metnimizin Anayasa'nın 32. maddesi ve İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'in 10. Maddesi gereğince 2 gün içinde ve bir hafta süre ile internet sitenizde yayınlanmasını aksi takdirde kanuni yollara başvurmak zorunda kalacağımızı müvekkil Üniversite adına ihtaren bildiririz.
Saygılarımızla.09.11.2016


Cevap ve Düzeltme Talep Eden
Kafkas Üniversitesi Vekili
Av. Abdullah DURGUT 

Sayfa - 2

CEVAP VE DÜZELTME METNİ

www.karsguncel.com adlı internet sitesinde 03.11.2016 tarihinde "Kafkas Üniversitesi'nde Deprem Yaratacak Olay!" başlığı ile verilen Kafkas Üniversitesi'ni itibarsızlaştırmaya yönelik, gerçek dışı haber ile ilgili olarak aşağıdaki bilgilendirmeyi kamuoyuyla paylaşmak zorunluluğu doğmuştur.
Söz konusu haberde üniversitemiz Tıp Fakültesi'nde 2015-2016 Akademik yılında eğitim gören öğrencilerin, vize ve final sınav sorularını sınavlardan önce ilgili ders eğitimi veren hocalardan aldığı, vize ve final sorularını veren ilgili derslerin hocası ve öğrencilerin Fetö/Pdy operasyonlarında isimlerinin anıldığı, sınav sorularının verildiği derslerin İç Hastalıkları(dahiliye), Genel Cerrahi başta olmak üzere birçok dersin olduğu, anılan soruların whatsapp uygulamasında oluşturulan grubun 27 kişiden oluştuğu gibi bir takım iddialar yer almıştır. Söz konusu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.
Üniversitemizin Tıp Fakültesindeki iddiaları araştırmak üzere gerekli soruşturmalar başlatılmış ve soruşturmalar halen devam etmektedir. Gazete yaşanan olayı FETÖ/PDY ile ilişkilendirerek kurumumuzu karalama, üniversitemizi toplum önünde linç etmeye çalışmıştır.
Bahse konu haber üniversitemizin gelişimini karalamaya ve devam eden soruşturmaları etkilemeye yöneliktir. Söz konusu haberlere katkı sunan ve alet olan tüm kişi ve kurumlarla ilgili olarak hukuki zeminde gerekli girişimlerde bulunulacaktır. 09 Kasım 2016


Cevap ve Düzeltme Talep Eden
Kafkas Üniversitesi Vekili
Av. Abdullah DURGUT


Sayfa - 3


Ek: Türkiye Cumhuriyeti Kars 2. Noterliği Onaylı Vekaletname Sureti (Yetki Belgesi)


Cevap ve Düzeltme Talep Eden
Kafkas Üniversitesi Vekili
Av. Abdullah DURGUT



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.