EĞITIM Haber Girişi : 03 Kasım 2016 19:37

Kafkas Üniversitesi'nde Deprem Yaratacak Olay!

Kafkas Üniversitesi'nde  Deprem Yaratacak Olay!
Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde vize ve final sorularının Fetö'cü öğrenciler tarafından sınav öncesinden, yine Fetö'cü hocalardan alınarak sınavlara girildiği ve bu sayede derslerden geçtikleri iddia edildi.
Kars Güncel- Kars Güncel'in ulaştığı bilgiye göre; Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2015-2016 Akademik yılında eğitim gören öğrencilerin, vize ve final sınav sorularını sınavlarından önce ilgili ders eğitimi veren hocalardan aldığı, aldıkları soru ve cevapları whatsapp isimli uygulamada oluşturdukları grupta bir birlerine gönderdikleri ve böylece Tıp Fakültesi'nde gördükleri derslerin sınavlarından rahatça geçtikleri bilgisine ulaşıldı.

Diğer bir detay ayrıntı ise söz konusu Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde vize ve final sorularını veren ilgili derslerin hocası ve öğrencilerin Fetö/Pdy operasyonlarında isimlerinin anılması.
İddaa edilen 2015-2016 akademik yılında Tıp Fakültesi'nde okuyan öğrencilerin, vize ve final sorularını sınav öncesinden ilgili derslerin hocasından temin edip, böylece derslerden kolaylıkla geçebildiği, konusuyla alakalı olarak, whatsapp uygulamasında oluşturulan grubun 27 kişiden oluştuğu ve bu 27 kişi ve derslerin eğitimcilerinin Fetö soruşturmalarında anılması ise dikkat çeken ayrıntıların başında geliyor.
Tıp Fakültesi gibi insanların canlarını emanet ettikleri doktorluk mesleğini icra eden insanları yetiştiren bir kurumda böyle bir olayın gün yüzüne çıkmasıyla, "Biz Canımızı Kimlere Emanet Ediyoruz" sorusu akıllara gelen tek şey.

Soruların iddiaya göre Fetö'cüler arasında birbirlerine ulaştırılarak sınavlardan başarı sağlamaları, ilgili dersin geçer not ortalamasını yükselttiği de öğrenilirken bu durumun, kendi çabası ve gayretiyle dersleri geçmek isteyen öğrencilere ise en büyük darbeyi vurdu. 

Söz konusu olayla alakalı olarak fakülte öğrencilerinden bazılarının Tıp Fakültesi ve Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü'ne suç duyurusunda bulunduğu, yönetimce adli işlemlerin başlatıldığı bilgisine ulaşıldı.

Söz Konusu sınav sorularının verildiği dersler ise, İç Hastalıkları (dahiliye), Genel Cerrahi başta olmak üzere birçok dersin olduğu da iddialar arasında.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vay beee 01 Ocak 1970 02:00

    sınıfta kal dava aç soruları aldılar diye oldu canım yaaa ,sınıf gurubunu örgüt diye nitelendiren bu haber komik sadece