EĞITIM Haber Girişi : 11 Mayıs 2018 17:00

Kafkas Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Kafkas Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu
Kafkas Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu devam ediyor.
Kars Güncel- Kars Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde 2017-2018 yılı akademik yılı kapsamında mezuniyet hakkı kazanan öğrenciler düzenlenen törenler ile mezuniyet coşkusunu yaşıyor.
Kafkas Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Mezuniyet Töreni programına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mükremin Özkan ARSLAN, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Vedat Baran, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Gabil YAGUB, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kılıç, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda, mezun olan öğrencilerden dereceye giren öğrencilerin konuşmasının ardından hediye ve çiçek takdimi, daha sonra ise mezun öğrenciler adına Mezuniyet Kütüğü'ne isim yazdırılması sonrasında, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mükremin Özkan ARSLAN'ın yaptığı konuşmalar sonrasında program devam etti.
Program kapsamında Kafkas Oyunları gösterisi ve yöresel ezgiler ile öğrenciler, öğrenci aileleri ve katılımcılara coşkulu anlar yaşatıldı. Daha sonra ise mezun olan öğrencilerin kep fırlatması ile düzenlenen mezuniyet tören programı son buldu. 
2017-2018 akademik yılında Fen Edebiyat Fakültesi'nde 17 bölümde 129 akademik personel ile verilen eğitimde 530 öğrenci mezun olurken, Kafkas Üniversitesi'nde genel olarak yaklaşık 4000 öğrenci mezun oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.