EĞITIM Haber Girişi : 22 Eylül 2016 08:58

İlköğretim Haftasında Beyribey'den Öğretmenlere Uyarı

İlköğretim Haftasında Beyribey'den Öğretmenlere Uyarı
Kars'ta Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama programı yapıldı.
Kars Güncel-Programa Ak Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Vali Rahmi Doğan, Ak Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İl Milli eğitim Müdürü Gökhan Altun, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hakan Doğanay, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, kamu kurum müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

Öğrenciler tarafından çiçekler ile karşılanan Vali, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Saygı duruşunun ardından İlköğretim Haftası nedeniyle öğretmen ve öğrenciler yazı ve şiirler okudu. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun konuşmalarını yaptıktan sonra, Ak Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey eğitimin önemi ile alakalı olarak yaptığı konuşmalar ise dinleyenleri tebessüm ettirdi. Selahattin Beyribey " Okulumuz Vatanımız gibidir Vatanımızı koruduğumuz gibi okulumuzu koruyacağız, Gençlerimize çocuklarımıza 15 Temmuzu iyi anlatmanız lazım, 15 Temmuzun arkasında kimlerin olduklarını iyi anlatmamız lazım " diyerek öğrencilere nasihatlerde bulunan Beyribey, ardından öğretmenlere de önerilerde bulundu. Öğretmenlere " Çocuklarıma ayrım yapmayın, diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

Program kapsamında Kars Valisi Rahmi Doğan;Bizim dinimizin ilk emri oku olmuş. Dolayısıyla biz millet olarak, ümmet olarak eğitim ve öğretime çok önem vermemiz lazım. Şöyle bir etrafımızdaki ülkelere baktığımızda, özellikle biz kendimizi kiminle kıyaslıyoruz. Gelişmiş ülkelerle kıyaslıyoruz. Avrupa Birliği ile kıyaslıyoruz, Amerika ile kıyaslıyoruz. Oradaki eğitim-öğretimin seviyesiyle bizdeki eğitim öğretimin seviyesini kıyaslayarak bir değerlendirmeye yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Vali Doğan, "Çok şükür devletimiz alt yapı olarak tüm imkanları öğrencilerimize sağladı. Çocukların tüm kitaplarını devlet olarak biz karşılıyoruz. Bir kısmının yatılı okumasını sağlıyoruz. Bir kısmına yemek ihtiyacını gideriyoruz. Yurt ihtiyacını gideriyoruz. Devlet olarak sizlerin iyi bir eğitim-öğretim görmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Ama bunun karşılığını sizlerden devlet olarak, millet olarak bekliyoruz. Sizler ne yapacaksınız? Sizler çok çalışacaksınız. Şuanda sizin işiniz çalışmak. Öğretmenlerimizin, okul idaremizin sizlere verdiği, yapmış olduğu programları titizlikle uygulayarak en iyi şekilde yılı tamamlamanızı bekliyoruz" Gençlerimize çocuklarımıza 15 Temmuzu iyi anlatmanız lazım, 15 Temmuzun arkasında kimlerin olduklarını iyi anlatmamız lazım, Eğitim öğretim yılının Kars'ımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu yeni okulun hem güzellikler getirmesini, aydınlanmaya vesile olmasını, hem de Kars'ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi. Konuşmalarını yaptıktan sonra okul öğrencilerinin hazırladığı Kafkas Oyunları gösterisinin izledikten sonra, ders zilini çalan Doğan öğrenci ve öğretmenlerle birlikte okul içerisine girdi. Öğretmenler odasında okulda yapılan tadilat ve çalışmalar hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve Okul Müdürü Alpaslan Çeçen'den gerekli bilgileri alan Doğan ve beraberindeki heyet okuldan ayrıldı.










Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.