YAŞAM Haber Girişi : 15 Ocak 2021 17:40

İçişleri Bakanlığı'ndan Haftasonu Kısıtlaması Uyarısı

İçişleri Bakanlığı'ndan Haftasonu Kısıtlaması Uyarısı
Koronavirüs tedbirleri kapsamında haftasonu uygulanan kısıtlamanın altıncısı bu akşam 21:00 itibariyle başlıyor.

Kars Güncel- İçişleri Bakanlığı genelgelerine göre bu akşam 21:00'da başlayacak olan haftasonu kısıtlaması pazartesi günü 05:00 itibariyle sona erecek.

Altıncı Hafta Sonu Sokağa Çıkma Kısıtlaması Bugün Başlıyor
Tedbirler kapsamında alınan karar gereği ilk uygulama ile yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta sonları; Cuma günleri saat 21.00’de başlayacak, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Cumartesi / Pazar Günleri Açık Olacak İşletmeler ve Şartlar
Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-­17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Yine ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak ve yasak kapsamı dışında olanlar araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebilecekler.

Sokağa çıkma kısıtlamasındaki getirilen sürelere uymak için istisna getirilenler dışındaki tüm işyerleri hafta içi saat 20.00’de kapanacak.

Daha fazla bilgi için ilgili genelye linkine tıklayınız.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.