KARS Haber Girişi : 15 Kasım 2016 13:59

Hayvancılık Desteklerinin Başvuru Tarihleri Açıklandı

Hayvancılık Desteklerinin Başvuru Tarihleri Açıklandı
Kars Valiliği Hayvancılık Desteklemeleri'ne yararlanmak isteyen vatandaşların yapması gereken işlemler için bir açıklama yaptı.
Kars Güncel- Yapılan açıklamada "Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği (2016/26), 1/1/2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 24/06/2016 tarihli 29752 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tebliğ kapsamında yapılacak olan 2016 yılı anaç koyun keçi desteklemesinde, yetiştiricileri yapması gereken işlemler aşağıda belirtilmiştir.

1- Anaç Koyun Keçi Desteklemelerinden yararlanmak isteyen yetiştiriciler, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye olmalıdır. Birliğe üye olmayan yetiştiriciler, desteklemeden faydalanamaz.

2- Anaç Koyun Keçi Destekleme başvuruları, yetiştiricinin üyesi olduğu Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'ne 01 Eylül 2016 ile 25 Kasım 2016 tarihleri arasında, ekinde kulak küpe numaraları yazılı olan dilekçe ile başvurması gerekir.

3- Yetiştiricilerin işletmesinde bulunan hayvanlarının, 01 Eylül 2015 tarihi ve öncesinde doğmuş olması gerekir. Daha sonrasında doğan hayvanlar için desteklemelerden yararlanılamaz.

4- Yetiştiricinin işletmesinde bulunan tüm hayvanlarının kulak küpe numaralarını yıl içinde Bakanlığımız kayıt sistemi olan HAYBİS ( TURKVET)'e kayıt etmeli ve güncel tutmalıdır.

5- Koyun keçi yetiştiricisi HAYBİS ( TURKVET)'te kayıtlı hayvanların küpe numaraları ile ahır/ağılında (işletmesinde) bulunan koyun keçilerin kulağındaki küpelerle karşılaştırma yapmaları gerekiyor. Ahır/ağılında (işletmesinde) bulunan ancak HAYBİS ( TURKVET)'ten alınan işletme hayvan listesinde olmayan koyun ve keçilerini kendi işletmesine 25 Kasım 2016 tarihine kadar kayıt yaptırmalıdır.

6- Koyun keçi yetiştiricisi ahır/ağılında (işletmesinde) bulunan ve HAYBİS (TURKVET) ile uyumlu güncellenmiş son listeyi üyesi olduğu Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'ne 25 Kasım 2016 tarihine kadar dilekçe ile başvurması gereklidir.

7- Yetiştirici, başvuruda bulunduğu hayvanları, İl/ İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz personellerince tespit edene kadar satmamalıdır.

Hayvancılık desteklemeleri konusunda daha ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerimiz, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize başvurabilirler." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.