KARS Haber Girişi : 08 Kasım 2016 08:00

Hayvancılık Desteklemesinde Yeni Dönem

Hayvancılık Desteklemesinde Yeni Dönem
Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yazılı açıklama yapılarak, "Türkvet ve e-Islah kayıtlarının yapılması şartıyla 2016 doğumlu her buzağı desteklemeden yararlandırılacaktır"denildi.
Kars Güncel-Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi; "Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği (2016/26), 1/1/2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 24/06/2016 tarihli 29752 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tebliğ kapsamında yapılacak olan 2016 yılı buzağı desteklemesinde, geçmiş yıllardaki buzağı desteklemelerinden farklı olarak, programlı aşılarının tamamlanması, Türkvet ve e-Islah kayıtlarının yapılması şartıyla 2016 doğumlu her buzağı desteklemeden yararlandırılacaktır.

ÖN SOY KÜTÜĞÜ BUZAĞI DESTEĞİ: 350 TL

Desteklemeden yararlanmak için buzağıların;

-           2016 yılı içerisinde doğmuş olmalıdır.

-           Küpesi takılarak, TÜRKVET  ve e-Islah'a kaydedilmiş olmalıdır.

-           Doğduğu işletmede en az 4 ay (120 gün) canlı olarak kayıtlı olmalıdır.

-           Dişi buzağılara programlı aşılarından Şap, LSD (çiçek) ve Brusella aşılarının yapılmış ve TURKVET sistemine kayıt edilmiş olması gerekmektedir.

-           Erkek buzağılara programlı aşılarından Şap ve LSD (çiçek) aşılarının yapılmış ve TURKVET sistemine kayıt edilmiş olması gerekmektedir.

 -          Suni tohumlama yapılmış ise bilgileri e-ıslaha kayıt edilmiş olmalıdır. 

-           Destekleme ödemeleri buzağıların doğduğu işletme numarası üzerinden yapılacaktır.

-           Doğduğu işletmesinde 4 (dört) aydan önce ölen, kesilen veya başka işletmeye gidenler destek alamazlar. TURKVET veya e-Islah sitemlerinden birisinde 4 (dört) aydan önce çıktığı tespit edilenler bu desteklemeden yararlandırılmaz.

-           Her buzağı için bir kez destekleme ödemesi yapılacaktır. 

SOY KÜTÜĞÜ BUZAĞI DESTEĞİ: 500 TL

-           Ön soy kütüğünde belirtilen şartlara ek olarak; 

-           Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye olunmalıdır. 

-           Buzağı suni tohumlamadan doğmalıdır.

-           Suni tohumlamanın, buzağının doğum tarihinden 210-295 gün öncesinde ülkemizde yapılmış ve suni tohumlama bilgileri e-ıslaha kayıt edilmiş olmalıdır. 

-           İşletmeler 1 Ekim 2016 tarihine kadar e-ıslah sistemine kayıt edilmiş olmalıdır. 

-           2016 yılı itibariyle soy kütüğünde üye olarak geçirdiği sürenin en az 2/3 ü kadar bir süreyle işletmesinde süt ölçümü yaptırmış, soy kütüğü ve döl kontrolü çalışmaları ile ilgili talimatlara uymuş olmalıdır. 

-           Döl kontrolü kapsamında testlerini tamamlamış boğaların spermasından suni tohumlama sonucu doğan buzağılara ilave 50 TL ödenecektir.

Buzağı Desteklemesi, soy kütüğü işletmelerinde 2017 yılında olmak üzere iki dönemde, önsoykütüğü işletmelerinde ilki 2016 yılında olmak üzere üç dönemde yapılacak askı ve hakediş çalışmalarıyla ödenecektir.

İşletmesi soy kütüğüne kayıtlı yetiştiriciler; Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği aracılığıyla, önsoykütüğüne kayıtlı olanlar ise; şahsen İl/İlçe Müdürlüklerimize dilekçe ile başvuru yapabileceklerdir.

2016 Yılı buzağı desteklemesi için başvuru dönemleri:

1.Başvuru dönemi: 15 Temmuz 2016 tarihine kadardı. Bu dönemde başvurusu olmayan yetiştiriciler,  bir sonraki destekleme döneminde başvuru yapabilirler.

2.Başvuru dönemi: 1 Kasım 2016 ? 31 Aralık 2016 tarihleri arasındadır. İlk iki dönemde de destekleme başvurusu olmayan yetiştiriciler, bir sonraki destekleme döneminde başvuru yapabilirler.

3.Başvuru dönemi: 1 Nisan 2017 ? 1 Haziran 2017 tarihleri arasındadır. 1 Haziran 2017 tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmez, destekleme kapsamına alınmaz.

Tebliğe göre "buzağıların zamanında küpeletilmesi, TÜRKVET ve e-ıslah kayıt sistemlerine kaydettirilmesi, programlı aşılarının yaptırılmasından" yetiştiriciler sorumlu olacaktır.

Hayvancılık desteklemeleri konusunda daha ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerimiz, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüz ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize başvurabilirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.