KARS Haber Girişi : 10 Kasım 2016 12:59

Güvenliğiniz İçin Baca Temizliğinizi Unutmayın

Güvenliğiniz İçin Baca Temizliğinizi Unutmayın
Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nce Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte vatandaşların, baca temizliği konusuna dikkat etmeleri istenildi.
Kars Güncel-Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda vatandaşların baca temizliği konusunda duyarlı olmaları gerektiği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi: "Güvenli bir baca çekişini sağlamak ve baca gazı geri tepmelerini engellemek için bina bacalarının yılda en az bir kez itfaiyenin yetkilendirdiği baca temizleme firmalarına kontrol ettirilmesi gerekir. Baca temizliği ve yağlı kanal temizliği yapılmaması durumunda baca içerisinde biriken kurumların tutuşması sonucu yangın meydana gelmekte ve dumandan ötürü zehirlenme olayları yaşanmaktadır. Baca ve yağlı kanal sistemlerinin periyodik temizliğinin yaptırılmaması, can ve mal kaybı açısından hayati risk taşıyan sistemlerin standartlara uygun hale getirilmemesi durumunda ilgili işletmenin gerekli yasal işlemlerin yapılabileceği bildirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.