GÜNDEM Haber Girişi : 25 Kasım 2016 12:47

Garnizon Komutanı Tekrar Protokolde

Garnizon Komutanı Tekrar Protokolde
Ulusal ve Resmi Bayramlar'da Yapılacak Tören ve Kutlamalarda 27 Ekim tarihinde bir değişiklikle Garnizon Komutanı artık kutlamalara katılmaması kararlaştırılmıştı. Bugün yürürlüğe giren yönetmelikte Garnizon Komutanı protokoldeki yerini tekrar aldı.
Kars Güncel- Resmi Gazete'de bugün yayınlanan "Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikte, garnizon komutanlarının, başkent dışında jandarma ve sahil güvenlik teşkilatının başındaki en üst rütbeli personelden rütbe ve kıdemce daha üst olduğu yerlerdeki törenlerde protokol sırasında mahalli mülki idare amirinden sonra yer alacakları belirtildi.

Söz konusu yönetmelik değişikliğinde ulusal ve resmi bayramlar ile mahalli kurtuluş günleri, Atatürk günleri ve tarihi günlerde yapılacak törenlerde garnizon komutanlarının protokoldeki yerleri belirlendi.

kaynak: Resmi Gazete

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.