ASAYİŞ Haber Girişi : 20 Ekim 2016 10:48

Fetö Kars'ta Eleman Kazanmak İçin Bakın Ne Yapmış

Fetö Kars'ta Eleman Kazanmak İçin Bakın Ne Yapmış
Kars'ta 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında yürütülen soruşturma kapsamında Kars Emniyet Müdürlüğü TEM ve KOM Şube ekipleri terör örgütüne nasıl eleman kazandırıldığı bilgisine ulaştı.
Kars Güncel- (Kars Güncel Özel Haber) Kars'ta Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturmada, örgütün sözde Bölge Talebe Mesulü'nün (BTM) "Yusuf Hoca" kod ismiyle 24 evi kiralayıp örgüt mensupları ya da öğrencilere tahsis ettiği ortaya çıkartıldı. 
Kars Emniyet Müdürlüğü Tem ve Kom Şube Müdürlüğü ekiplerinin gözaltına alınan Yusuf Hoca kod adını kullanan ve Bölge Talebe Mesullüğü görevini yürütmekte olan gerçek adı Ahmet S.K. olan örgüt üyesinin sorgusunda Terör Örgütü Fetö'ye nasıl yeni eleman kazandırıldığı bilgisine ulaştı.

Yusuf Hoca kod adlı Ahmet S.K. üniversite tercih işlemleri bittikten sonra Kars Kafkas Üniversitesi'ne yerleşen öğrencileri özellikle şehir otogarı, Kars Tren Garı ve Kars Havalimanı'nda karşıladığı, öğrencilere daha önce hazırladıkları ve kalabilecekleri sivil yurtların tanıtımını içeren broşürleri ve kendileriyle iletişime geçebilecekleri numaraları verip, öğrencileri kendi elemanlarının olduğu ve daha önceden planladıkları senaryoyu uygulamak üzere yurda gönderdiklerini, belirtilen öğrenci yurduna gelen öğrencileri ise yine Fetö Terör Örgütü'ne bağlı diğer kişilerin karşıladığını ve öğrencilere yurt hakkında bilgiler verdiklerini, özellikle kendilerine hizmet edebileceği kanaati oluşan öğrenciler olmak üzere, yüksek fiyat olacak şekilde yurt ücreti söylediklerini, böylece öğrencilerin FETÖ terör örgütüne ait öğrenci evleri ve yurtlarında kalmalarına mecbur bırakıldığı" verdiği bilgilerle ortaya çıktı.

Ayrıca, Kars'ta FETÖ'nün darbe girişiminde yer alanların ortaya çıkarılması ve örgütün çökertilmesi amacıyla Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, kent genelinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlar devam ediyor. Gözaltına alınan kişilerin ifadeleri ve elde edilen bulgular çerçevesinde derinleştirilen soruşturmada, kentte faaliyet yürüten FETÖ mensuplarının bazılarının kimliklerin ortaya çıkmaması ve güvenlik güçlerine yakalanmamak için "kod" isimleri kullanarak örgüt adına faaliyetlerinde bulundukları saptandı. Soruşturma çerçevesinde tutuklanan Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) yüksek lisans öğrenimi gören ve FETÖ'nün Kars'taki yapılanmasında BTM görevini üstlendiği anlaşılan Ahmet S.K.'nin da kentte "Yusuf Hoca" kod ismini kullanarak örgüt adına çeşitli çalışmalar yürüttüğü belirlendi. Yusuf Hoca kod adlı Ahmet S.K'nın öğrenci evi olarak kiraladığı 24 ev içinde farklı farklı isimler kullanarak evleri kiraladığı ise ortaya çıkan bir diğer ayrıntı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.