TÜRKİYE Haber Girişi : 05 Şubat 2021 11:09

Fahiş Fiyat Artışı Yapan İşletmeler Şimdi Yandı

Fahiş Fiyat Artışı Yapan İşletmeler Şimdi Yandı
Fahiş fiyat artışların arttığı son günlerde Ticaret Bakanlığı yeni bir önlem daha aldı.

Kars Güncel- Ticaret Bakanlığı tarafından haksız fiyat artışlarının önünü kesmek ve vatandaşların mağduriyetini gidermek için yönetmelikte değişiklik yaptı. Haksız fiyat artışı yapanlar hakkında denetimler yapılabilecek,  savunma süreleri 7 güne düşürülürken, savunma yapmamak ceza yazılmasına engel teşkil etmeyecek.

Resmi Gazete'nin bugün ki sayısında yayınlanan yönetmelikte 'Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'; Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamaları ile ilgili denetim ve incelemeler yapmak, üretici, tedarikçi ve perakende işletmenin savunmasını almak.

Bakanlık, il müdürlüğü veya yetkili idare tarafından üretici, tedarikçi ve perakende işletmeye denetimin yapıldığı günden başlamak üzere yedi günden az olmamak kaydıyla savunma süresi verilebilir ve bu süre bir defaya mahsus yedi güne kadar uzatılabilir.” , "verilen süreler içinde savunma yapılmaması Kurul tarafından idari para cezası kararı alınmasına engel teşkil etmez" maddeleri eklendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.