YAŞAM Haber Girişi : 09 Ekim 2017 01:02

Evliya Caminin Bahçesi'nde Ölü Gibi Yatan Vatandaş Korkuttu

Evliya Caminin Bahçesi'nde Ölü Gibi Yatan Vatandaş Korkuttu
Kars'ta bulunan Evliya Cami ve Hasan Harakani Külliyesi içerisindeki toprak alanda ölü gibi yatan vatandaş korkuttu.
Kars Güncel- Kars'ın öenmli inanç turzim merkezlerinden olan her gün yüzlerce yerli yabancı  yabancı turisti ağırlayan Hasan Harakani Türbesi ve Evliya Camii Külliyesi içerisinde bulunan toprak alanda yüz üstü yatan vatandaş korkuttu.

 Külliye içerisinde bulunan 12 Havariler Kilisesine yakın alanda yüz üstü toprakta yatan vatandaşı gören bayan ziyaretçinin durumu fark etmesi üzerine yerde yatan ve öldüğü sanılan vatandaşın yanına gidildiğinde nefes aldığının görülmesi sevindirdi.

Yaşanan bu olay kendimizi ve insanlığın nereye gittiğini sorgulamamız için örnek gösterilebilecek olaylardan sadece birisi. Yüzlerce insanın ziyaret ettiği bir mekanda toprak üzerinde yüz üstü yatan bir insan olmasına rağmen, bir bayan ziyaretçi hariç kimsenin bu duruma tepki vermemesi. Yerde yatan bir insanı görüp te, görmemezlikten gelmenin, yerde yatan bir insan var iken bizim Kars Kalesi ve diğer mekanlarda fotoğraf çekilme telaşı içerisinde olmamız, insanlığımızı ve vicdanımızı sorgulamamız için yeterli bir sebep olacaktır. O Duyarlılığı gösteren bayan ziyaretçinin durumu bildirmesi üzerine, Evliya Camii Külliyesine gelen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri yaşlı adamı önce sağlık kontrolüne, ardından ise gerekli bakım işlemlerinin yapılması için Rehabilitasyon ve Bakım Merkezine götürdü.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.