KARS Düzenleme Tarihi : 09 Kasım 2020 12:06 Haber Girişi : 09 Kasım 2020 12:07

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız'dan Kars Açıklaması

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız'dan Kars Açıklaması
DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız'dan Kars'ta yapımı devam eden 7 Kasım Barajı hakkında açıklama.
DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız'dan Kars Açıklaması

Kars Güncel-DSİ Kars iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Kars ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Türkiye’nin Şehitler diyarı Sarıkamış ismini alan ilçemizde Yedi Kasım Barajı’nda çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ’Çalışmaları devam eden Barajın tamamlanması ile Sarıkamış İlçesinin 2050 yılına kadar ihtiyacı olacak içme ve kullanma suyunun sağlanacağını söyledi.

Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak

Genel Müdür Yıldız,’ Kars İli, Sarıkamış İlçesinin yaklaşık 6 km kuzeybatısında Kızılçubuk Köyünün yaklaşık 1 km doğusunda Kızılçubuk Deresi üzerinde, temelden 42,50 metre yüksekliğinde, 178 metre kret uzunluğunda ve kil çekirdekli kaya dolgu tipinde, 2208 kotlarında, 330.000 m³ gövde dolgu hacminde inşa edilen Sarıkamış Yedi Kasım Barajında depolanacak yaklaşık 2,5 milyon m³ su ile Sarıkamış ilçemizin 2050 yılına kadar ihtiyacı olacak içme ve kullanma suyu temin edilecektir. ’dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.