GÜNDEM Haber Girişi : 21 Mart 2024 12:03

Devlet Kurumunda Tehditle Sigortasız Çalıştırdılar

Devlet Kurumunda Tehditle Sigortasız Çalıştırdılar
Kağızman'da bir okulda eşinin yerine 5 ay sigortasız çalıştırılan vatandaş, iddiaya göre baskı ve tehditle zoruyla susmaya zorlandı.

Devlet Kurumunda Tehditle Sigortasız Çalıştırdılar

 

Kağızman'da bir okulda eşinin yerine 5 ay sigortasız çalıştırılan vatandaş, iddiaya göre baskı ve tehditle zoruyla susmaya zorlandı.

Kağızman Çiçekli Afet Evleri Fikri Topkaya İlköğretim Okulu’nda İŞKUR üzerinden işe alınan eşinin yerine okul Müdürü G.D tarafından aylardır sigortasız çalıştığını fark eden İ.B isimli vatandaş çözümü şikayette buldu.

Kaymakamlığa dilekçe ile şikayette bulunan İ.B isimli vatandaş, iddiaya göre bu sefer de Okul Müdürü G.D’nin kaymakamlıktaki sekreter eşi S.D’nin tehdidine takıldı. Kağızman Kaymakamlığı’nda sekreterlik yapan okul Müdürü G.D’nin eşi polis memuru S.D tarafından silahla tehdit edildiğini söyleyen mağdur İ.B, okul müdürü tarafından da konuyu kapatmazsa işten çıkarılacağı baskısı yapıldığını söyledi.

Mağdur İ.B, İŞKUR üzerinden eşinin okula işçi olarak alındığını fakat kalorifer yakması istenince okul müdür tarafından ‘o zaman eşin çalışsın’ demesi üzerine 5 aydır okulda çalıştırılıyor. Sigortasını kontrol eden İ.B süreç içerisinde sigortasının yatırılmadığını görünce durumu ilk olarak okul müdürü G.D’ye bildirdi. Okul müdürü de konuyu kapatmasını istedi. İ.B bunun üzerine çareyi kaymakamlığa şikayette buldu. Mağdur İ.B Bu sefer de okul müdürünün kaymakamlıkta görevli eşi tarafından konuyu kapatması yönünde tehdit edildi.   

SKANDAL OLAYIN PERDE ARKASI!

Olay Kağızman Çiçekli Afet Evleri Fikri Topkaya İlköğretim Okulu’nda meydana geliyor. 2023 yılında mağdur İ.B’nin eşi İŞKUR’dan okula bir bayan verilmesi ile başlıyor. Okul müdürü bayanın kalorifer yakması gerektiğini söylüyor. Kalorifer yakmasını bilmeyen bayana okul müdürü kocan gelip çalışsın teklifinde bulunuyor. Daha sonra bayanın kocası İ.B okulda çalışmaya başlıyor. Yaklaşık 5 ay çalıştıktan sonra sigortasız olduğunu anlayan İ.B okul müdürü G.D ye durumu söylüyor. Okul müdürü ise kendisini işten çıkartmakla tehdit ediyor. Bunun üzerine mağdur İ.B okul müdürüne kendisini şikayet edeceğini söylüyor. Okul müdürü karsının kaymakamın sekreteri ve polis olduğunu hiçbir şey yapamayacağını söylüyor. Sonrasında okul müdürünün kaymakamın sekreteri ve aynı zamanda polis olan karısı devreye girerek sigortasız çalıştırılan İ.B’yi tehdit ediyor. Tehditlere dayanamayan İ.B, Kağızman kaymakamlığına şikayet dilekçesi yazarak, dilekçesinde sigortasız çalıştırıldığını ve çalıştığı okul müdürü ve kaymakamlık sekreteri olan karsı tarafından silahla tehdit edildiğini söylüyor.

“BU ŞARTLARDA ÇALIŞTIRILACAĞIM SÖYLENMEDİ”

Halen sigortasız çalışmaya devam eden İ.B, güvenlik kameralarının incelenerek mağduriyetinin giderilmesini talep etti. İ.B, yetkililerden konuya hassasiyet göstermelerini isteyerek; “Bu şartlarda çalıştırılacağım söylenseydi, başka iş bulur ve bu şekilde mağdur olmazdım.” dedi.

KAMUOYU ADINA SORUYORUZ: KAĞIZMAN’DA NELER OLUYOR?

Kağızman Kaymakamlığı’nda görevli koruma polisinin darp olayı, sonrasında yazı işleri müdürünün taciz olayı şimdi ise kaymakamlık sekreterinin tehdit olayı ilçedeki kurumların güvenilirliğini sarsmış durumda.