DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Kars'ta

Kars Güncel- Partisinin Kars il teşkilatının 1. Olağan il kongresini gerçekleştirmek üzere havayoluyla Kars'a gelen Genel Başkan Ali Babacan'ı hava limanında İl Başkanı Güven Özen ve partililer karşıladı.

Genel Başkan Babacan ve partililer araçlarla kent turu atarak vatandaşları selamladıktan sonra 1. Olağan Kars il teşkilatı kongresini gerçekleştirmek üzere Halk Eğitim Merkezi Kongre salonuna geçti.Tek liste ile yapılan il başkanlığı seçiminde mevcut başkan Güven Özen göreve tekrar seçildi.

Halk Eğitim Merkezi'nde partililere hitap eden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan konuşmasında Türkiye gündemi ve Kars'a ait konulara değindi. DEVA Partisi Ali Babacan'ın konuşmalarının satır başları şu şekilde;

Kars Belediyesi Kayyum Atanması
HDP'li Kars Belediyesi'ne kayyum atanması olayına değinerek, kayyum atanması yerine yine seçilmişler olan belediye meclisi üyelerinden birisinin seçilmesi gerektiğine değinerek, bir seçilmişin görevden alınmasını ancak ve ancak bağımsız yargı karar vermelidir." dedi.

Bizim sözünü verdiğimiz Türkiye'de bağımsız yargıdan başka hiç bir kimse seçilmiş bir insanı görevden alamayacak. DEVA Partisinin bir kadro hareketi olduğunu ve bizim tüm kadrolar ile Türkiye'nin devası olacağımızı belirtiyoruz. Biz seçmenin iradesini her şeyden üstün görüyoruz, seçmenin iradesi darp edilemez.

Haklı olan güçlüdür, güçlüler haklı değildir. Biz çocuklarımızı çatışmasız şiddetsiz şehirlede büyütmek için çalışacağız. Seçilmiş kim olursa olsun biz sahip çıkacağız, seçilmişe kayyum atanmasın diye burdayız. Biz şiddeti seçen terör örgütünede karşıyız, biz demokratik siyaset için tarafsız ve bağımsız yargıyı temsil etmek için buradayız.

Ekomi Gündemi
Ekonomik kişi başına düşen milli gelir tam 14 yıl öncesine döndü. Son yıllarda maalesef ekonomi her geçen gün geriye gidiyor. 2020 bütçesi şuan mecliste, 2021 deki Cumhurbaşkanlığı bütçesi % 28 artmış. Pandemi nedeniyle yeni kısıtlamalar getirildi, biz bunun karşısında değiliz vatandaşın sağlığı için. Ama vatandaşa işyerini kapat evde otur diyorsanız bu vatandaşın geçimini nasıl sağlayacağınızı açıklamak zorundasınız.

Esnafımız işletmesini açamıyor, kira ve faturalar işliyor durmuyor. Halkımızın sağlığı için her türlü kısıtlamaya gidebilir, ama esnafımıza uzun süreli pandemi kredisi verin, esnafın kira stopajını almayın, esnafa destek olun diyoruz.

Ekonomisi sağlam olan ülkeler vatandaşına bu süreçte vatandaşa doğrudan destek verdi, karşılıksız verdiler, Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi, yakın akraba bakan göreve geldiği sürede hazine borcu tam iki katına katladı. Merkez Bankası rezervleri tükendi, merkez bankasının döviz rezervinden fazla piyasaya döviz borcu var.

Hükümete Seslendi
Önce  hukuk, tasarruf, kamu ihale mevzuatını değiştirin şeffaf ve açık ihale sistemi ile halkın kar etmesini sağlayın, varlık fonunu kapatın, tüm kurum ve kuruluşları sayıştay denetimine açın hiç bir kurumu bu denetimden kaçırmayın.

Kars Hakkında Açıklamaları
Biz ilkelerimizden taviz vermeden emaneti almaya geliyoruz, Kars ilimizin sorunlarını da biliyor, görüyor, izliyoruz. Şehrin pek çok sorunu da çözülemiyor. Kars hayvancılık anlamında zengin bir şehir, Kars marka üretiyor ama bu değerli markaları üreticilerimiz geçim sıkıntısıyla üretiyor ama karşılığını alamıyor.

Karsı modern üretim teknikleriyle destekleyeceğiz, hayvan yetiştiricisi desteksiz kalmayacak, gücü yerinde olmayan ailelere ucuz ve uzun süreli kredi sağlayacağız. Hayvancılık, yayla gibi konularda çözüm bulacağız. Kars sanayisi bu ürünlere dayalı, gıda sanayisi gelişerek başka ülkelere gönderilmeli. Ulaşım ağıyla Kars'ta üretilen ürünler Türkiye'nin dört bir yanı tüm dünyaya ulaştırması için yola çıktık. Kars merkezde hızlı ve çarpık yapılaşma mevcut, alt yapı sorunu birikmiş, afete dayanıklı ve tarihsel dönüşüm gerekiyor ve en önemli turizm kentlerinden birisi.

DEVA partisi kadın, gençlerle, esnafla, vatandaşlarla eşitlik için adalet için yola çıktı. Çözümün haritası belli, çözümün sözcüsü bizler olacağız, ayrıştırmadan hep beraber Türkiye'nin yaralarını saracağız,  artık Türkiye'nin devası var Kars'ın devası var"

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.